KosárlabdaA Bad Boys a bajnok

2017. június 19., hétfő, Sport
Az alapszakaszt a második helyen záró Bad Boys sikerével ért véget a megyei amatőr kosárlabda-bajnokság 2016–2017-es idénye, miután a nagy többségében kézdivásárhelyi játékosokból álló együttes 2–1-re győzte le a Da Bomb csapatát az egyik fél két sikeréig tartó döntőben. A dobogó legalacsonyabb fokára a Keleti-Kárpátok Múzeuma alakulatának kosarasai „állhattak fel”.
  • A bajnokcsapat
    A bajnokcsapat

A Bad Boys csapatának ez a második bajnoki címe, az elsőt még bő 14 évvel ezelőtt nyerte. A bajnok számára jól kezdődött a hárommérkőzéses finálé, hiszen az első meccsen 60–54 arányban diadalmaskodott. A sepsiszentgyörgyi Sportnapok alkalmával a Szabó Kati Sportcsarnokban lejátszott második találkozó az akkor még címvédő Da Bomb együttesének kedvezett, amely 53–44-re győzött, és összetettben kiegyenlített. A sorsdöntő párharcra az elmúlt hét közepén került sor szintén a Szabó Kati Sportcsarnokban, ám ekkor fordult a kocka, és a Bad Boys játékosai voltak nyeregben. A döntő harmadik meccsén a Bad Boys látványos játékkal rukkolt elő, és mondhatni minden össze­jött kosarasainak, a Da Bomb számára viszont a legrosszabbul alakult a mérkőzés, hiszen ziccer ziccer után maradt ki, és végül 15 pontos hátrányban zárták a megmérettetést.
A végső sorrend: 1. Bad Boys, 2. Da Bomb, 3. Keleti-Kárpátok Múzeuma, 4. Bálványos, 5. Drink Team, 6. Háromszék, 7. North Zsola, 8. Athlos ISK, 9. Rozsdás Csont.
A Bad Boys bajnokcsapat: Gazda Sz., Tóth A., L. Buceleanu, Váncsa R., Szabó B., Csutak A., Demeter F., Szabó A., Bardocz R., Kuti N., Hengán H., Bedő R., A. Tuchius, Pál Á., N. Caramarin, Farkas G.
A bajnokság All Star-csapata: * férfiak: Gazda Szilárd (Bad Boys), Gurău-Bartalis István (Da Bomb), Moaşa Bálint (Bálványos), Bogdan Stanciu (Keleti-Kárpátok Múzeuma), Andrei Chiricescu (Keleti-Kárpátok Múzeuma) * nők: Miska Brigitta, Gergely Orsolya, Cora Dumitrescu, Bordás Noémi Ágota (mindannyian a Rozsdás Csonttól), Pál Kata (North Zsola). A pontvadászat fair play csapata újra a Rozsdás Csont alakulata lett, a legjobb idős játékosnak járó díjat Damokos Csaba és Harmati Gyula (mindketten a Bálványostól), míg a legjobb legfiatalabbnak járó elismerést Pacsó Norbert (Athlos ISK) kapta meg.
Folytatás ősszel. (tibodi)
Hozzászólások
Szavazás
Elégedett-e azzal, ahogyan a TEGA hótalanította Sepsiszentgyörgy utcáit az első havazás után?eredmények
szavazatok száma 53
szavazógép
2017-06-19: Sport - :

Két arany- és két bronzérem (Cselgáncs)

Ez a Veres László és Czifra Attila irányította kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK cselgáncscsapatának hétvégi mérlege, amely szombaton és vasárnap az U12–13-as dzsudokák számára kiírt országos bajnokság temesvári döntőjén vendégszerepelt. A céhes városbeliek legjobb eredménye a sepsiszentgyörgyi Balogh Hanna és a szentkatolni Borcsa Félix Lehel nevéhez fűződik, akik zsinórban a harmadik évben zsebelték be a legjobbnak járó bajnoki aranyat.
2017-06-19: Sport - :

Sepsiszentgyörgyi siker (Minifoci, Székely Kupa)

Sepsiszentgyörgy csapatának sikerével ért véget szombaton a megyeszékhelyi Szabó Kati Sportcsarnokban megrendezett öregfiú minifoci Székely Kupa, amelyett hét székelyföldi együttes részvételével szerveztek meg.