Támogatáskiegészítés állattenyésztőknek

2017. június 20., kedd, Gazdakör
További összegeket kapnak azok az állattenyésztők, akik termeléshez kötött támogatásokat igényeltek. Az ellenőrzések befejezésével ismertté vált a támogatásra jogosultak lajstroma, a még leosztható összeget nekik utalják ki – jelentette be Adrian Pinte APIA-vezérigazgató.

A 2016-os évre igényelt, eddig részben megkapott támogatások mellé a tejelőszarvasmarha-tulajdonosok állatonként 37 euróra jogosultak, a juh- és kecsketenyésztők 5 euróra, a húsmarhatenyésztők 71 euróra, a bivalytartók meg 25 eurót kapnak – nyilatkozta az Agrointeligenta.ro-nak az igazgató, aki szerint a kifizetéseket június 16-án megkezdték. (bokor)
Hozzászólások
Szavazás
Elégedett-e azzal, ahogyan a TEGA hótalanította Sepsiszentgyörgy utcáit az első havazás után?eredmények
szavazatok száma 55
szavazógép
2017-06-20: Gazdakör - :

Zúgolódnak a méhészek

Veszélyben vannak a méhészeti szektor által 2017-ben lehívható eurós alapok – kongatja a vészharangot a Románia Méhészegyesületek Szövetsége (ROMAPIS).
2017-06-20: Belföld - :

Az RMDSZ szavazatainak ára? (Bizalmatlansági indítvány)

Elsöprő többséggel fogadta el a szenátus közigazgatási, valamint az állampolgári és emberi jogok szakbizottsága az RMDSZ által benyújtott törvénytervezet, amely március 15-ét a romániai magyarság hivatalos ünnepévé nyilvánítaná – erősítette meg a sajtóértesüléseket Kelemen Hunor szövetségi elnök a szociálliberális koalícióval a Grindeanu-kabinet ellen benyújtott bizalmatlansági indítványról folytatott tárgyalásokat követően. Sajtóértesülések szerint a tárgyalásokat követően a közigazgatási nyelv- és szimbólumhasználatról szóló RMDSZ-tervezet kapcsán a képviselőház illetékes szakbizottságai is összeültek, de döntés nem született. A nap folyamán a kormánykoalíció vezetői egyébként bejelentették, rendelkeznek az elégséges többséggel az indítvány elfogadásához, az ellenzéki alakulatok pedig azt jelezték, hogy nem vesznek részt a bizalmi szavazáson. Az RMDSZ tegnap még nem közölte a végső döntést az indítványt illetően. Kelemen Hunor elnök azt mondta: egyetértenek azzal az elvvel, hogy a parlamenti többséget alkotó alakulatoknak jogukban áll személyi változásokat eszközölni saját kormányukban, jelentse ez akár miniszterek vagy a kormányfő menesztését.