Megismétlik az üvegszüretet

2017. június 20., kedd, Közélet
Közel 49 ezer kilogramm üveghulladékot adtak le Sepsiszentgyörgyön a hétvégén, ahol a Csíki Sör Manufaktúra a Tega Rt.-vel és az önkormányzattal szervezett üvegszüretet.

Szombaton és vasárnap a város hat pontján vették át a háztartásokban fölöslegessé vált öblös üvegeket, az akció sikere vélhetően annak is köszönhető, hogy a szervezők minden leadott 5 kg után egy palack Csíki Sörrel ajándékozták meg a résztvevőket. A Tega Rt. tegnap arról tájékoztatott, két nap alatt összesen 48 691 kg üveghulladékot gyűjtöttek – ez a begyűjtött kéthavi mennyiséget teszi ki, havonta körülbelül 25 tonna gyűl –, melyért cserébe 9738 palack sört osztottak ki. Az üvegszüretet jövő hónapban megismétlik, ezúttal vidéken, július 10–21. között Árkoson, Kőröspatakon, Bodokon, Gidófalván, Málnáson, Rétyen, Uzonban, Kökösben, Illyefalván, valamint Előpatakon adható le a fölöslegessé vált öblös üveg. (dvk)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-06-20 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 141
szavazógép
2017-06-20: Közélet - :

Vigyázat a rovarirtóval

2000 lejre bírságoltak a rendőrök egy zágonbárkányi férfit, aki rovarirtót árusított. A fegyvereket, robbanószereket és mérgező anyagokat ellenőrző szakosztály munkatársai szerint az áruba bocsátott Xn besorolású rovarirtó mérgező, annak forgalmazása különleges engedélyhez kötött. A bírságon kívül a férfinál levő tíz fiolát elkobozták. (sz.)
2017-06-20: Közélet - :

Felborult az autó

Vasárnap este baleset történt Zabolán: egy személygépkocsinak a túlzott sebesség miatt nem sikerült bevennie egy veszélyes kanyart, a túloldalon kisodródott, nekiütközött egy hídfőnek, és felborult. Vezetője, akinek leheletében nem mutattak ki alkoholtartalmat, könnyebb sérüléseket szenvedett. A rendőrök folytatják a kivizsgálást. (sz.)