Ajándékok hulladékért

2017. június 20., kedd, Közélet
Kilencven osztály és csoport nevezett be Háromszék 19 tanintézményéből arra a versenyre, melyet a megyeszékhelyi köztisztasági vállalat, a tanfelügyelőség, a környezetvédelmi hivatal, illetve a fővárosi  CCR Logistics Kft. hirdetett meg.
  • Díjazták a legszorgalmasabb résztvevőket Fotó: Tega
    Díjazták a legszorgalmasabb résztvevőket Fotó: Tega

A szelektív hulladékgyűjtésre összpontosító megmérettetés tavaly októberben indult és június 10-én zárult, a legjobban teljesítő ifjakat múlt héten díjazták – ismertette lapunkkal a Tega Rt. A verseny idején közel 14 ezer kg elektromos hulladékot, 640 kg szárazelemet és közel 492 kg villanyégőt gyűjtöttek az osztályközösségek, csoportok. A Mikes Kelemen Líceum II. B osztálya több mint háromezer kg hulladékot gyűjtött, teljesítményüket számítástechnikai eszközökkel díjazták, a Baróti Szabó Dávid Líceum IX. D osztálya laptoppal gazdagodott a begyűjtött 1344 kg hulladékért, a Mikes Kelemen Líceum IV. B osztálya pedig fényképezőgépet kapott, nekik 1213,8 kg elektromos hulladékot sikerült összegyűjteniük. Emellett különdíjban részesültek a baróti Gaál Mózes Gimnázium hetedikes, valamint a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum előkészítő A osztályos diákjai. (dvk)
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 194
szavazógép
2017-06-20: Közélet - Iochom István:

Lovasnapok Nyujtódon

Az Erdélyi Lovaskaszkadőr Egyesület szervezésében zajlott szombaton és vasárnap a Háromszéki Lovasnapok rendezvénysorozat Nyujtódon. Sajnos, az időjárás nem kedvezett, mindkét nap esett az eső. A másfél napos rendezvény szombat délben összetett tereplovas versennyel kezdődött. Az első három helyezett: Bódi Albert, Bodó Barbara és Réthi Brigitta. Ezt követően a Sasíjászok bemutatót tartottak  (fotó) a Recsenyédi testvérek közreműködésével, majd az Erdélyi Lovaskaszkadőr Egyesület tagjai kaszkadőrmutatványokat ismertettek.
2017-06-20: Jegyzet - Nagy D. István:

Miért is a Miért?

Egy szerényebb politikai alakulat megirigyelhette volna azt a kampányt, amit a Magyar Ifjúsági Értekezlet (röviden Miért) elnöki tisztségéért folyó harcban az egyes jelöltek (kiemelten a háromszéki, mostanra már nyertes Oltean Csongor és csapata) lefolytattak. A közösségi oldalak adta lehetőségektől a multimédiás eszközökön át a klasszikus hírszórási csatornákig mindent bevetettek.