Nyári „szünet” az Osonónál

2017. június 21., szerda, Közélet

A napokban véget ért nagy program után – mely során az ország tíz iskolájában tartottak műhelyfoglalkozásokat – az Osonó Színházműhely nyári táborainak időszaka kezdődik.


Elsőként az interetnikai drámatábort szervezik román és magyar fiataloknak, ezután következik a nemzetközi drámatábor, mely 14 év fölötti fiataloknak szól, és amelyben egy szakmai, illetve egy személyiségfejlesztő csoport vesz részt, végül pedig a pedagógusok számára idén negyedik alkalommal szervezett tábor, melyre egész Erdélyből várnak jelentkezőket. Ezenkívül részt vesznek nyáron a Double Rise összművészeti fesztiválon és a magyarországi Ördögkatlan Fesztiválon, amelyek azért fontosak a társulat számára, mert ezáltal nagyon sok fiatalhoz eljuthat az előadásuk. Fazakas Misi társulatvezető elmondta, ősztől budapesti iskolákban és színházakban is lesznek előadásaik, az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című produkcióval pedig egy kéthetes romániai és egy ötállomásos kárpátaljai turnéra készülnek. Ukrajnában olyan városokban lépnek fel – tette hozzá –, ahol korábban még nem járt színházi társulat. (nbs)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2017-06-21: Közélet - Bokor Gábor:

Felújítanák a juhászlakodalom házát

Írásos kéréssel fordult Kovászna Polgármesteri Hivatalához az Erdélyi Nemzeti Történelmi Múzeum: a Tündérvölgyben lévő „dák vár” – Tündér Ilona vára – körüli kutatásokhoz kértek segítséget. 
 
2017-06-21: Közélet - :

Korlátnak csapódott

Hétfő reggel baleset történt a Szitabodza községhez tartozó Zabratón a 10-es ország­úton. Egy Bodzakraszna felől a községközpont irányába tartó személygépkocsi egy veszélyes kanyarban nekicsapódott a betonkorlátnak.