Tusványos biztos pont

2017. június 30., péntek, Belföld
„A biztos pont” lesz a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) jelmondata, amelyen a részt vevő meghívottak egyebek mellett Kelet-Közép-Európáról, mint biztos pontról fognak előadást tartani és véleményt cserélni – jelentették be tegnap Kolozsváron a szervezők.
 A tusnádfürdői rendezvényre július 18. és 23. között kerül sor. Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnöke, a szabadegyetem politikai programfelelőse elmondta: Orbán Viktor miniszterelnök idén is megtartja szombat délelőtti előadását. Pénteken a Kárpát-medencei magyar politikai pártok elnökei találkoznak egymással. Számos magyar kormányzati politikust is meghívtak, és román értelmiségiek is jönnek, akik egyebek mellett Trianon közelgő századik évfordulójáról fognak beszélni.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 161
szavazógép
2017-06-30: Belföld - :

Grindeanu az alkotmánybírósághoz fordult

Az alkotmánybíróságnál panaszolta be Sorin Grindeanu ügyvivő miniszterelnök tegnap a parlamentet, arra hivatkozva, hogy a – kormánya bukását eredményező – bizalmatlansági indítványról szóló szavazás nem volt titkos, emiatt alkotmányos természetű jogi konfliktus keletkezett az államhatalom két ága között.
2017-06-30: Belföld - :

Hőségriadó

Kánikulariadót bocsátott ki tegnap az országos meteorológiai szolgálat. A figyelmeztetés két napra érvényes: ma, pénteken az ország 19 megyéjében és Bukarestben van narancsszínű kánikulariadó, a Bánságban, Erdélyben, a Körös-vidéken és Moldvában – összesen 15 megyében – pedig sárga jelzésű hőségriadó. Holnap az ország 22 megyéjében és a fővárosban is narancssárga jelzésű kánikulariadó lesz, Erdélyben, a Bánság déli és Moldva északnyugati részén hét megyében marad a sárga jelzés. Az ország déli részén már tegnap is 50 Celsius-fok fölötti hőmérsékletet mértek a napon. Több megyében zivatar és jégeső okozott károkat.