Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kezdődik a felvételi

2017. július 1., szombat, Közélet

Harminckét magyar és tizenöt román tannyelvű középiskolai osztályban hirdettek helyet a háromszéki líceumok, a hároméves szakiskolában tizenhat magyar és hat román kilencedik osztály indul, a speciális szakoktatásban egy, duális képzésben két osztály kezdi meg működését. Hétfőtől csütörtökig tölthetik ki a nyolcadik osztályt végzett diákok a felvételi íveket, a számítógépes elosztást július 12-én tartják.
 

  • A Székely Mikó Kollégiumban három osztály indul. Albert Levente felvétele
    A Székely Mikó Kollégiumban három osztály indul. Albert Levente felvétele

 

Idén a felvételi jegyben az országosan egységes felmérő eredménye 80, az V–VIII. osztályos általános 20 százalékot tesz ki, de azok is felvételizhetnek, akik nem záróvizsgáztak, esetükben ezt 1-es osztályzattal jelölik. A felvételire jelentkezés hétfőn kezdődik, és szintén hétfőn teszik közzé a diákok felvételi általánosának csökkenő sorrendbe állított megyei összesítőjét. A tanulók a szülők és az osztályfőnökök jelenlétében töltik ki a felvételi lapokat a kívánságuk szerinti opciók sorrendjében.
Idén először indul duális képzés a megyében: a Kós Károly Szakközépiskolában egy textiltermék-készítő osztályban és egy-egy fél osztályban ács, parkettkészítő, valamint asztalos szakon képeznek szakmunkásokat.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 702
szavazógép
2017-07-01: Múltidéző - :

Nagy D. István: A lovagkirály örökléte

Noha a magyar szent királyok – Szent István, Szent László, valamint Szent Imre herceg – vagy más néven a triász ábrázolása a középkor, majd később a barokk egyik leggyakoribb egyházművészeti témája, legendaábrázolások csak a lovagkirály esetében terjedtek el, tehát gyakorlatilag egyedi művészettörténeti értékűek a Kárpát-medencében még fellelhető falfestmények, amelyek a híres kerlési ütközetet dokumentálják – hangzott el a szerdai gelencei Szent László-konferencián. Az igencsak tömény előadás-sorozat egy parabolikus időutazást is jelentetett középkor, újkor és jelenkor között, olyan interdiszciplináris meglepetésekkel, amelyek a laikusok számára is érdekfeszítőnek bizonyultak.
 
2017-07-01: Belföld - :

A pénz a fő kérdés (Ülésezett a Tudose-kormány)

Első ülésén a Szuverén Fejlesztési és Beruházási Alap (SZFBA) létrehozásáról tárgyalt tegnap a csütörtök este beiktatott új kormány.