Háromszéki Közösségi AlapítványMi vagyunk a téren

2017. július 3., hétfő, Közélet

Ezzel a címmel szervezett közösségi napot péntek délután Sepsiszentgyörgy főterén a Háromszéki Közösségi Alapítvány az általa a helyi termékek és szolgáltatások népszerűsítése érdekében indított kampány részeként.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

A délutáni kánikula miatt a program elejére meghirdetett gyermekrajzversenyre viszonylag kevesen neveztek be, ám így is igazi remekművek készültek. Hiszen a feladat is a legkézenfekvőbb volt: azt kellett színes krétával lerajzolni az aszfaltra, ami a legközelebb állt a résztvevők szívéhez. Volt, aki csak egyszerűen színesre festette az apuka körmét (igaz, ő volt a legkisebb benevező), ám volt – és ezzel Bujdosó Fruzsina meg is nyerte a fődíjat –, aki szülei és barátaik kapcsolatát angyalokkal illusztrálta.
Eközben elkészült a kampány aszfaltrajzos logója is, amely a Mi-Noi szavak inspirált ölelkezéséből született, az árnyékba húzódott felnőttek pedig plakátokra, illetve két óriásbannerre írhatták rá válaszaikat a kampány látható kezdete óta feltett kérdésekre: Tudod, mit tudunk együtt? Tudod, ki a helyi vállalkozó? Tudod, hol készül? Tudod, hol dolgozik a szomszédod? Tudod, hol találod meg? A legfrappánsabb válaszok talán az első kérdésre érkeztek: „Erősnek lenni!”, „Bármit, amit eltervezünk”, „Alkotni” stb.
Az együttlét csúcspontja kétségtelenül a Cserkész Emese vezette MiniSnaps gyermekkórus és (újabban) zenekar fellépése volt, akik táborzáró műsoruk bemutatása után a premierként hallható, Mi vagyunk című kampánydal élő előadásából is kivették a részüket. A dal, amelynek stúdiófelvétele is elkészült, igazi helyi termék, hiszen mind szerzője – Ferencz Csaba, lapunk munkatársa –, mind a közreműködők helyi zenészek. A program végén az akkorra már szép számban összegyűlt résztvevők együtt énekelték a refrént: „Mi vagyunk még, a jövő a tét, / ismerjük már nevét, / Én, Te meg Ő, Mi vagyunk még, / tudhatod már, miért.”
A helyi értékek megismertetését és népszerűsítését célul tűző tudatosító kampány egyébként év végéig folytatódik, a szervezők további formabontó akciókat ígérnek. És nem csupán a megyeszékhelyen. (dánél)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4538
szavazógép
2017-07-03: Jegyzet - Kuti János:

Nyár van, nyár

Természetesen a globális felmelegedés miatt ilyen nagy a hőség. Télen meg szintén amiatt voltak a nagy hidegek. Persze nekünk semmi nem tetszik. Nyáron a hőségtől, télen attól izzadunk le, ha kiszámoljuk, hány öl fát tüzelünk el vagy mennyi fűtést fizetünk. Kilenc hónapig melegítünk, közben sóvárogva várjuk a nyarat, s amikor megjön (ha megjön), akkor nem tetszik, ha meleget hoz. Úgy vagyunk a változó évszakokkal, mint egymást követő kormányainkkal. Mindig jobbat várunk, és egyre rosszabbal áldanak.
2017-07-03: Közélet - Iochom István:

Piacavatás kézműves- és termékvásárral (Gelence)

Tegnap délelőtt az esztelneki székhelyű Angustia Egyesület és a gelencei önkormányzat közös szervezésében avatták fel a múlt évben már elkészült piacot Gelencén.