GelencePiacavatás kézműves- és termékvásárral

2017. július 3., hétfő, Közélet

Tegnap délelőtt az esztelneki székhelyű Angustia Egyesület és a gelencei önkormányzat közös szervezésében avatták fel a múlt évben már elkészült piacot Gelencén.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A piacot az Angustia Egyesületnél sikeresen megpályázott százezer euróból újították fel. Az avatóünnepségre a helybeliek mellett kézdivásárhelyi, kézdiszentléleki, kézdiszentkereszti, zabolai, berecki és csernátoni népművészeket, méztermelőket, henteseket, sajtkészítőket, fafaragókat, zsindelykészítőket stb. hívtak meg.
Cseh József polgármester büszkén jelentette be, hogy a gelencei Kézdiszék egyetlen rendszeresen működő vidéki piaca. Salamon Balázs, az Angustia Egyesület irodavezetője arról számolt be, hogy a gelencei volt az első állomáshelye annak a rendezvénysorozatnak, amelyet az egyesülethez tartozó tizenkét településen szerveznek meg. A következő állomáshely Esztelnek lesz, ahol július 29-én feketeribizli-ünnepet szerveznek. Az egyesület tevékenységét pannókon népszerűsítették. Délután a művelődési házban népzene- és néptáncgálát tartottak a kézdiszentléleki Perkő Együttes, valamint a gelencei Burusnyán és Zernyealja Néptáncegyüttes részvételével. A talpalávalót a csíkszeredai Kedves Zenekar biztosította. Ezt követően konferenciát és szemináriumot tartottak a helyi termékek fogyasztásának fontosságáról, a helyi értékekről, az Angustia Egyesület tevékenységéről, a térség népszerűsítéséről és fejlesztéséről.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2070
szavazógép
2017-07-03: Közélet - :

Mi vagyunk a téren (Háromszéki Közösségi Alapítvány)

Ezzel a címmel szervezett közösségi napot péntek délután Sepsiszentgyörgy főterén a Háromszéki Közösségi Alapítvány az általa a helyi termékek és szolgáltatások népszerűsítése érdekében indított kampány részeként.
2017-07-03: Közélet - :

Villámcsapások és tüzek

Háromszor is riasztották tegnap hajnalban a katasztrófavédelmi felügyelőséget villámcsapás okozta tűzhöz.