Kettőből egy medvét

2017. július 27., csütörtök, Belföld

Másfél hónap után a két veszélyes csíkdánfalvi medve egyikére kiadta a beavatkozási jóváhagyást a környezetvédelmi minisztérium.


Ez Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök szerint azt bizonyítja, hogy nem voltak hiábavalók a bukaresti útjaik. Üröm az örömben, hogy bár két medve garázdálkodik a környéken – melyek csak az utóbbi hetekben három személyt sebesítettek meg, és több tucatnyi juhban tettek kárt Dánfalva és Csíkmadaras határában –, az engedély egy medvére érkezett. A helyi vadászegyesület igazgatójának beszámolója szerint a két medve nem fél az embertől, emberi hangot távolabbról észlelve nemhogy elmenekülnének, hanem támadnak, ami vadállatok esetében természetellenes. A beavatkozásban a dánfalvi Nimród Vadászegyesület az illetékes, az engedély birtokában a medve megfigyelésének, követésének időigényes folyamata következik.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1771
szavazógép
2017-07-27: Belföld - :

Ítéletidő tizenhét megyében

Egy személy meghalt és 29 megsérült a keddtől szerdáig tartó ítéletidőben. Tizenhét megye – Fehér, Argeş, Beszterce-Naszód, Brăila, Kolozs, Călăraşi, Krassó-Szörény, Dâmboviţa, Galac, Giurgiu, Hunyad, Ialomiţa, Máramaros, Maros, Prahova, Szilágy, Vaslui – kilencven településén és Bukarestben is szükség volt a katasztrófavédelem közbelépésére, miután heves zivatarok, felhőszakadások törtek ki.
2017-07-27: Belföld - :

Oltáshiány miatt menesztik

Öt ügyvezető igazgató leváltására tett javaslatot Florian Bodog egészségügyi miniszter Mihai Tudose kormányfőnek, akivel tegnap délután az oltási helyzetről tárgyalt.