Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Megnyirbálnák a rendőr- és szekusnyugdíjakat

2017. július 31., hétfő, Belföld

Sürgősségi rendelettel kívánja módosítani a kormány a speciális nyugdíjakról szóló törvényt – közölte kormányzati forrásokra hivatkozva a Hotnews portál. A dokumentumon titokban, szűk körben dolgoznak Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter vezetésével. A portál azt is tudni véli, hogy Liviu Dragnea valójában emiatt kérte jövő hétre a rendkívüli parlamenti ülésszak össze­hívását. A rendelettervezet értelmében radikálisan változna a rendőrök, katonák és titkosszolgálati alkalmazottak nyugdíjának kiszámítási módja, akik így jóval kisebb járandóságban részesülnének, mint a jelenlegi törvény alapján. A változtatásokról szóló hírek hatására az elmúlt hetekben tömegesen távoztak nyugdíjba a belügyi és védelmi tárca alkalmazottjai, de a titkosszolálatoktól is sokan a nyugdíjazást választották. A Hotnews szerint éppen ezért jelenleg rendkívül feszült a hangulat a rendőrség, a katonaság és a titkosszolgálatok berkein belül: az érintettek attól félnek, hogy kevesebb pénzt kapnak. Egyesek büntetőintézkedésként értelmezik a kormány szándékát, mások arra világítanak rá: az államkassza hiányának fedezésére pénzre van szükség, a speciális nyugdíjakra pedig rengeteg elmegy. Az egyelőre kérdéses, hogy Mihai Tudose kormányfő elfogadja-e a rendeletet jelenlegi formájában. Az intézkedések nem érintik a bírákat és az ügyészeket, de nem kizárt, hogy ők következnek majd. Az intézkedésről a Legfelső Védelmi Tanács kedden esedékes ülésén is tár­gyalnak.


BŰNVÁDI ELJÁRÁS AZ RCS & RDS ELLEN. Vesztegetés és pénzmosás gyanúja miatt indított bűnvádi eljárást az országos korrupcióellenes ügyosztály az RCS & RDS Rt. részvényesi közgyűlése egyik tagja, Mihai Dinei ellen vesztegetés és pénzmosásban való bűnrészesség, az Integrasoft Kft. ellen meg pénzmosásban való bűnrészesség gyanúja miatt. Két ingatlant – mintegy 3 millió euró értékben – vagyonzár alá helyeztek. A telekommunikációs vállalat közleményben biztosítja együttműködéséről a hatóságokat, bízik abban, hogy a két cég és annak vezetői „helyesen és törvényesen jártak el”, és nem számít arra, hogy az ügyészségi eljárás jelentősen kihatna az RCS & RDS Rt. tevékenységére, a cégre vagy bármely fiókintézményére. Az RCS & RDS vezérigazgatója, Serghei Bulgac ellen májusban indítottak bűnvádi eljárást pénzmosás gyanújával. (Mediafax)
FELÚJÍTJÁK A CARAIMAN-KERESZTET. Európai uniós alapokból újítják fel az első világháború hőseinek emléket állító keresztet a Bucegi-hegység Caraiman-csúcsán. Az erre vonatkozó szerződést szerdán írta alá Adrian Ţuţuianu védelmi miniszter, Rovana Plumb európai uniós alapokért felelős tárca nélküli miniszter és Liviu Muşat, a déli fejlesztési régió igazgatója. A projekt összértéke 19 millió euró, amelyből 16 millió vissza nem térítendő európai uniós támogatás. Ţuţuianu elmondta: a 2291 méter magas csúcson 1926–1928 között állított emlékmű felújítása a védelmi minisztérium első uniós pályázata a 2014–2020-as pénzügyi ciklusban. Számításai szerint a konkrét munkálatok jövő év tavaszán kezdődhetnek el. (Agerpres)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 1790
szavazógép
2017-07-31: Világfigyelő - :

Iszlamista késelt Hamburgban

Késes támadás történt pénteken a németországi Hamburgban, egy ember meghalt, a feltételezett elkövetőt őrizetbe vették. A támadó menekültként érkezett Németországba, és egy hamburgi menekültszálláson lakott. A hatósági nyilvántartásokban szélsőséges iszlamistaként szerepelt.
2017-07-31: Belföld - :

Újabb Colectiv-áldozat

Meghalt szombaton a bukaresti Colectiv Klubban 2015 októberében kitört tűzvész egyik sérültje. Eugen Iancu, a Colectiv Egyesület elnöke szerint az elhunyt fiatalember a tűzeset 65. áldozata.