Tragédia következmények nélkül

2017. augusztus 1., kedd, Belföld
Több tucat barát és hozzátartozó emlékezett meg vasárnap este a Colectiv tragédia áldozatairól. Az emlékezők virágokat helyeztek el és gyertyákat gyújtottak az egy évvel és kilenc hónappal ezelőtt történt baleset helyszínén.
  • Még egy névnek fel kell kerülnie a Colectiv-emlékműre
    Még egy névnek fel kell kerülnie a Colectiv-emlékműre

„Nem történt semmi, azóta volt három kormány, csak ígéretek vannak, közben pedig egyre csak halnak meg az emberek. Azóta sincs egy, a klubokra vonatkozó törvény. Azóta sem vizsgálták ki, ki a felelős azért, hogy az akkori román kormány két napig minden külföldről felajánlott segítséget elutasított. Szerintem a 37 halottból, akik a kórházakban hunytak el, legalább 20, akik kórházi fertőzésben haltak meg, a Bănicioiu (az akkori egészségügyi miniszter – szerk. megj.) lelkén száradnak” – nyilatkozta Eugen Iancu, a Colectiv Egyesület elnöke, aki fiát veszítette el a tűzvészben.
Hivatalos személyeket nem hívtak meg a megemlékezésre. Az emlékezők 65 gyertyát gyújtottak az áldozatok emlékére (legutóbb szombaton hunyt el egy sérült).
Jean Chelba, akinek fia veszett oda a tűzvészbe, úgy véli: a túlélők 75–80 százalékát az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja, mert fölöslegesnek érzi magát.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 186
szavazógép
2017-08-01: Belföld - :

Provokált Rogozin?

Teodor Meleşcanu külügyminiszter szerint Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes szándékosan idézett elő politikai nézeteltérést Oroszország és Románia között, amikor az uniós szankciók ellenére egy utasszállító gép fedélzetén Románián keresztül próbált Moldovába utazni.
2017-08-01: Belföld - :

Büntetik a szülőket

Az új oltástörvény értelmében azok a szülők részesülnek majd bírságban, akik elutasítják a vakcinákkal kapcsolatos tájékoztatást, nem azok, akik megtagadják gyermekük beoltását – nyilatkozta tegnap az egészségügyi miniszter.