Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Adózzanak a bankok is

2017. augusztus 14., hétfő, Belföld

Mihai Tudose miniszterelnök felszólította a bankok képviselőit, hogy „kezdjenek el végre nyereségesek lenni, és fizessenek némi adót a román államnak is”. A kormányfő a Realitatea TV péntek esti műsorában számolt be arról, hogy milyen üzenetet közvetített „bizonyos pénzintézetek” képviselőinek a velük folytatott egyeztetésen.


„Az nem lehetséges, hogy egy banknak tíz éven át nincs profitja. Ez így nem mehet tovább. Szóltam nekik, hogy vége a romantika korszakának, hátha ez az öt-tíz év elég volt arra, hogy megtanulják, hogyan kell egy bankot vezetni, és végre elkezdenek nyereségesek lenni. Olyan értelemben, hogy a román államnak is fizetnek némi adót, nem viszik ki az összes pénzt az országból. Nem mindegyik pénzintézet teszi ezt, vannak korrekt bankok is” – fogalmazott a miniszterelnök. Tudose hozzátette: a pénzügyminiszter is tárgyalt a témáról a bankok képviselőivel, és további egyeztetésekre is sor kerül majd.
 

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1140
szavazógép
2017-08-14: Belföld - :

A Fekete-tengeren is jönnek

Egy török zászló alatt közlekedő, iraki bevándorlókat szállító hajót fogott el a román parti őrség a Fekete-tenger román felségvizein tegnap. A határvédelem fekete-tengeri összevont megfigyelő rendszere tegnap reggel 7 órakor észlelte a Mangáliától keletre, tíz tengeri mérföld távolságra lévő és a román partok felé közeledő hajót.
2017-08-14: Belföld - :

Medvetámadás Hargita megyében

Medve támadott tegnap délután egy marhapásztorra egy Vaslábhoz közeli szarvasmarhakarámnál. A 28 éves férfit a gyergyószentmiklósi kórházba szállították, állapota stabil.