A románság idén is külön ünnepelt

2017. augusztus 28., hétfő, Közélet

A Constantin Pătru vállalkozó, városi önkormányzati képviselő által vezetett Helyi Fejlesztési és Kulturális Egyesület második alkalommal szervezett szombaton az Őszi sokadalom részeként Őszi vásárnak keresztelt egész napos rendezvényt a sportcsarnok előtti téren.

 Az ünnepségen Sebastian Cucu kormánymegbízott, több megyénkbeli liberális politikus, rendőrtiszt és ortodox lelkész is jelen volt. A nap folyamán a gorzafalvi származású Ionuţ Budău, az egyetlen felső-háromszéki aktív fazekasmester jóvoltából élőben ismerkedhettek az érdeklődők a korongozással, és ezenkívül esztena- és méhésztermék-bemutatót is tartottak. Nyárson berbécset és malacot sütöttek. A közkedvelt népi énekesek és tánccsoportok mellett könnyűzenekoncert is volt. A rendezvény fénypontját Andreea Bălan énekesnő fellépése jelentette, aki megérdemelt sikert aratott. Több magyar jelenlevő véleménye az volt, hogy sokkal jobb előadást láthattak, hallhattak, mint a Gábor Áron téri színpadon.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1642
szavazógép
2017-08-28: Közélet - Iochom István:

Refo 500

Péntektől tegnapig több száz érdeklődő állt meg a Kolonits-szobor előtt felállított Refo 500 sátor (a név a reformáció 500 éves évfordulójára utal) előtt, vagy tért be a labirintus sátorba. Az érdeklődőknek lehetőségük volt egyházi kiadványok megvásárlására is.
2017-08-28: Sport - Miska Brigitta:

Megrohamozták a Sepsi Arénát (Túljelentkezés a nyílt napon)

Sepsiszentgyörgy multifunkcionális sportcsarnoka szombaton nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. A látogatókat a Sepsi Rekreatív Rt. és az önkormányzat munkatársai vezették körbe, de jelen volt Antal Árpád polgármester is.