Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Torján leszerelték a székely zászlót

2017. szeptember 2., szombat, Közélet

Ezen a héten levették a székely lobogót és a községzászlót a torjai községháza előtti kis parkban, és az árbócokat is leszerelték. A legutóbbi tanácsülésen, csütörtökön Daragus Attila, Torja község polgármestere felolvasta az önkormányzati képviselőknek a székely zászló eltávolítására vonatkozó prefektusi felszólítást. Tegnapi megkeresésünkre Daragus Attila elmondta: valóban levették a két zászlót, mivel jelenleg a községháza külső-belső felújítása zajlik, amely a szeptember 9–10-i falunapokra készül el. A falunapokra a két zászló visszakerül a régi helyére – nyugtatott meg az elöljáró. (iochom)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a magyar feliratok lefestéséről több székelyföldi településen?
eredmények
szavazatok száma 603
szavazógép
2017-09-02: Közélet - Hecser László:

Közel Dánielékhez

A sepsikőrös­pataki református egyházközség e héten tartotta Vakációs bibliahetét, amelyen naponta 25–30 fiatal vett részt és ismerkedett az Isten mellett kitartó Dániel és barátainak történetével.
2017-09-02: Közélet - :

Zsarolót kaptak el

Zsarolásért állítottak össze bűnügyi vizsgálati iratcsomót egy 48 éves férfi nevére – közölte tegnap a rendőrség. Csütörtökön egy 53 éves férfi jelentette, hogy egy ismeretlen telefonon kereste, s közölte, megtalálta a tárcáját, ám csak bizonyos összeg fejében szolgáltatja vissza. A rendőrök megszervezték a tettenérést, s amikor a károsult átadta a kialkudott 400 lejt, a rendőrök lecsaptak a zsarolóra. (sz.)