Agro Feszt Sepsiszentgyörgyön

2017. szeptember 5., kedd, Gazdakör

A tavalyi sikerre való tekintettel idén is megszervezik Sepsiszentgyörgyön az állatsimogató rendezvényt. A helyszín maradt, kicsik és nagyok a Bodok Szálloda előtti parkolóban találkozhatnak haszonállatokkal, kedvencekkel.

  • Hatalmas érdeklődés övezte a tavalyi első állatsimogatót
    Hatalmas érdeklődés övezte a tavalyi első állatsimogatót

 

Újdonság viszont, hogy az állatsimogatóval párhuzamosan a város főterén megyei szintű szarvasmarha-kiállítást is szerveznek – az eseményt az utóbbi években Kovásznán tartották. Az izmosodó rendezvényt idéntől az Agro Feszt névre keresztelték. Az eseményre szeptember 17-én kerül sor, a szervezésben részt vesz Kovászna Megye Tanácsa, az AgroSIC Közösségek Közötti Fejlesztési Egyesület, a LAM Alapítvány, a Kovászna Megyei Szarvasmarha Tenyésztők Egyesülete, a Zágoni Gazdák Egyesülete, helyi gazdaszervezetek.
Az állatsimogatóban borjakkal, juhokkal, szamárral, lovakkal – lovaglásra, kocsikázásra is lesz lehetőség –, kisállatokkal, különféle szárnyasokkal ismerkedhetnek, barátkozhatnak a látogatók. A gyerekek számára lesz játszási lehetőség, a vállalkozó kedvűeknek alkalomhoz illő kézműves-tevékenységeket szerveznek.
Párhuzamosan a prefektúra előtt felállított standon lesz a megyei szarvasmarha-kiállítás. A pirostarkánál többször ellett, egyszer ellett, vemhes üsző és borjú kategóriában bírálják az állatokat. A szervezők a napokban járják végig a  tehenészeteket, értékelik az állatállományt, és a legszebb, legértékesebb egyedeket hozzák el Sepsiszentgyörgyre. Versenyen kívül holstein és húsmarha egyedeket is szemlére állítanak.
A programban szerepel mezőgazdasági gépek kiállítása, terményszemle, hagyományos termékek vására, színpadon zajlik az esemény kulturális oldala, délután tombolahúzásra is sor kerül – ahol malacok, borjak várnak új gazdára. Nem hiányzik  a lacikonyha sem, és minden jel arra mutat, feledhetetlen hétvégéjük lesz az Agro Fesztre látogatóknak.
 

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 387
szavazógép
2017-09-05: Gazdakör - Bokor Gábor:

Jól termett a gabona (Betakarítás)

Háromszéken befejeződött a szalmás gabonák betakarítása. A megyei mezőgazdasági igazgatósághoz befutott adatok szerint a termés nagyon jó, mennyiségben és minőségben megfelel az elvárásoknak – tudtuk meg az intézmény vezetőjétől, Könczei Csabától.
 
2017-09-05: Gazdakör - Incze Péter:

Eredményes fiatal pályázók (Vidékfejlesztés)

A Mezőgazdasági Beruházásokat Kifizető Ügynökség megyei irodájától kaptuk a hírt, hogy augusztus 28-án felkerült az országos ügynökség honlapjára a június folyamán letett fiatal gazdász pályázatokra (6.1-es intézkedés) az országos rangsorolás.