Agro Feszt Sepsiszentgyörgyön

2017. szeptember 12., kedd, Gazdakör

Élménydús hétvége következik Sepsiszentgyörgyön. Vasárnap a kormányhivatal előtti téren kerül sor az egész napos Agro Fesztre, mely a  megyei szarvasmarha-szemle köré szerveződik. A rangos eseményt érdekes programok tarkítják. Ígérete szerint jelen lesz Petre Daea mezőgazdasági miniszter is.

  • Korábban Kovásznán szervezték meg a szarvasmarha-kiállítást
    Korábban Kovásznán szervezték meg a szarvasmarha-kiállítást


Szeptember 17. zenés felvonulással kezdődik, a színes sereg a Sugás Áruház elől indul, a gróf Mikó Imre utcából érkezik a főtérre. 11.30–12.00 között hangzanak el a megnyitóbeszédek. Ezt követi István Ildikó és barátainak koncertje, fél egykor kezdődik a kiállított szarvasmarhák bemutatása. A vegyes hasznosítású szarvasmarhákat a román pirostarkák képviselik, a tejhasznúakat a Holstein fajta. A húsmarhák közül a szürkemarha, charolais, angus és limousine lesz látható.
Egy órakor az Égvilág zenekar A medve nem játék című, gyerekeknek szóló interaktív előadásával lép színpadra, őket követi Zöldi Lara, a sepsiszentgyörgyi művészeti iskola diákja.
Pontban kettőkor kezdődik a háromszéki szarvasmarhák versenye, a döntőbe jutott állatok felvezetése, szemléje, bírálata és díjazása.
Háromtól fejési módokat mutatnak be, négy órakor kerül sor a tombolahúzásra. A nyeremények az eseményhez illőek: a szerencsés nyertesek malacokat, borjakat vihetnek haza.
Vasárnap reggel a Bodok Szálloda előtti parkolóban újra megnyitja kapuit az állatsimogató. Juhok, bárányok, borjak, a falusi udvarok megszokott szárnyasai, nyuszik várják az érdeklődőket. Lehet majd szalmába ugrálni, búzaszemek között játszani, de nem maradnak el a kézműves-foglalkozások sem.
A nap folyamán lehetőség lesz sétakocsikázásra, lovagolásra, az amatőr szakácsok bográcsos főzőversenyen mérhetik össze tudásukat, s a szervezők biztosítják a vásári kulináris „kalandokat” is.
Az első alkalommal sorra kerülő Agro Feszt szervezésében részt vesz Kovászna Megye Tanácsa, az AgroSIC Közösségek Közti Társulás, a Kovászna Megyei Szarvasmarha Tenyésztők Egyesülete, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, a LAM Alapítvány, a Zágoni Gazdák Egyesülete, valamint helyi gazdaszervezetek.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 387
szavazógép
2017-09-12: Közélet - Hecser László:

A felsőrákosiak lelkét nyitogatná

Felsőrákos unitárius lelkésze, Palkó Zalán Koppány a hónap első vasárnapján tartotta beköszönő istentiszteletét. A székelykeresztúri születésű fiatalember a teológiát idén fejezte be, hosszú szolgálattal, tevékeny munkával és építéssel hálálná meg az egyházközség ragaszkodását – többször is melegen fogadták, amikor legátusként járt náluk, majd ragaszkodásukat akkor is kifejezték, amikor a püspökséget kérték, tekintsen el a bevett szokásoktól, s nevezze ki hozzájuk rendelettel. A lelkészek legnagyobb kincsére is vágyik: a felsőrákosiak idővel tárják ki előtte lelküket.
2017-09-12: Gazdakör - Incze Péter:

Több mint 2,3 millió eurót igényeltek a pályázatok kifizetésére

Cătălina Savintól, a Vidéki Beruházásokat Kifizető Ügynökség megyei hivatalának vezetőjétől kaptuk a jó hírt, hogy augusztusban több mint 2,3 millió euró értékben tettek le az irodához kifizetési igényléseket.