TriatlonDániel ezúttal sem talált legyőzőre, Imreh tizenkettedik lett

2017. szeptember 18., hétfő, Sport

Szeptember 16–17. között Románia egyik legnépszerűbb országúti triatlonversenyének Mamaia adott otthont, ahol közel 230 versenyző állt rajthoz különböző kategóriákban. Sepsiszentgyörgyről Dániel Attila, Imreh László és Deák Zsombor is az olimpiai távon tette próbára magát.
 

  • Imreh László
    Imreh László

A verseny első szakaszát lerövidítették, mert a nagy köd miatt a látási viszonyok megromlottak, így a versenyzőknek 1,5 kilométer helyett csak 800 métert kellett úszniuk, emellett teljesíteniük kellett 40 kilométer kerékpározást és 10 kilométer futást. A Tri-Aluta hárompróbása, Dániel Attila legerősebb számának, a futásnak köszönhetően az előző versenyhez hasonlóan, ezúttal is mindenkit maga mögé utasított 1 óra 59 perces idejével a férfi nyílt versenyben, akárcsak a 20–24 éves korosztályban.
„A tavalyi második helyem után ebben az évben motiváltan álltam rajthoz, tudtam, hogy nehéz lesz, hiszen a címvédő Deák Zsombor is indult. Az úszást követően a második helyen jöttem ki a vízből, Deák öt másodperccel előzött meg, viszont a kerékpározásnak már az első pozícióból vágtam neki. Bringázás közben utolért Alex Ciocan, majd hátrányba is kerültem, a futást csak a harmadik helyen kezdtem el. Ezúttal is nagyon jól sikerült a szaladás, a saját tempómban futottam, végül pedig egy perc előnnyel nyertem a versenyt. Köszönöm a Bellotto, a Prodent, az Isostar, a Sportatlon.ro, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának és Kovászna Megye Tanácsának támogatását” – mondta a verseny után a 22 éves Dániel Attila.
A SepsiTri SK 26 éves triatlonistája, Imreh László a nyílt versenyben a 12. helyen ért célba 2 óra 14 perces idejével, viszont a 25–29 éves kategóriában a dobogó legfelső fokára állhatott. Deák Zsombor a harmadik szakasz elején kénytelen volt feladni a versenyt, elmondása szerint nem érezte jól magát, és ez annak tudható be, hogy az elmúlt hetekben két félironman-versenyt teljesített.
„Nagyon gyors és kemény verseny volt. A második próbában kiváló tempót diktáltam, az idei legjobb időmet sikerült elérnem. Szaladás közben nagyon meleg volt, hiszen az árnyék nélküli sétányon zajlott, ráadásul a második kilométer után ismét begörcsöltem. Közel álltam, hogy feladjam, de nem tehettem, hiszen első helyen álltam a kategóriámban, és a nyomomban volt a riválisom. Összességében elégedett vagyok. Köszönöm Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, a Sepsi ReKreatív, a Dr. Lenkei, a FarmaLine, a Stomax, a Tricomserv, a Popovic Internationale Transporte és Török László támogatását” – nyilatkozta Imreh László.
Eredmények, TriChallenge, olimpiai táv: * férfi nyílt verseny: 1. Dániel Attila 1:59:40 óra, 2. Răzvan Ene 2:00:43 óra, 3. Béres Hunor 2:01:10 óra... 12. Imreh László 2:14:56 óra * 20–24 éves kategória: 1. Dániel Attila 1:59:40 óra, 2. Alexandru Mecin 2:21:02 óra, 3. Zöldi Tamás Botond 2:24:00 óra * 25–29 éves kategória: 1. Imreh László 2:14:56 óra, 2. Lucian Acatrinei 2:15:41 óra, 3. Andreas Tietze 2:25:04 óra. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 556
szavazógép
2017-09-18: Sport - :

Sikeres szereplés a Duna-parton (Cselgáncs)

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK sportolói öt első, egy második és egy harmadik helyezéssel zárták szombaton a nemzetközi cselgáncs Calafat Kupát, amelyet U13-as korosztályban hirdettek meg. A viadalon mintegy 200 dzsudoka, a hazaiak – köztük nyolc céhes városbéli – mellett bolgár, szerb, olasz és magyar versenyzők vettek részt és küzdöttek meg a legjobbaknak járó elismerésért.
 
2017-09-18: Sport - :

Ördög Zoltán udvarhelyi sikere (Motokrossz)

Szombaton Székelyudvarhelyen rendezték meg a román motokrosszbajnokság ötödik fordulóját, az ozsdolai Ördög Zoltán (fotó) pedig az MX65-ös géposztályban nem talált legyőzőre.