A béke világnapja Kézdivásárhelyen

2017. szeptember 23., szombat, Közélet

Csütörtök este a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület kilencedik alkalommal ünnepelte meg a béke nemzetközi világnapját a sportcsarnok előterében. A nap mottója: Együtt a békéért – tisztelet, biztonság és méltóság mindenkinek! Az esemény partnere a Bod Péter Tanítóképző és a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete volt.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Újdonságként fáklyás futással, szavalatokkal és dalokkal színesítették a rendezvényt. A béke témájú versek és üzenetek kilenc különböző nyelven hangzottak el Tofán Maja, Alexa Cîrstian, Marti Vanda Orsolya, Vitályos Emőke, Marti Klaudia Paula, Haykuhi Harutyunyan, Ayse Büsra Yilmaz és Isa Fernandez előadásában, amelyeket Klára Kamilla és Dombai Hanna által előadott dalok követtek. António Guterres ENSZ-főtitkár idei üzenetét Kis Emese, a Bod Péter Tanítóképző tanára tolmácsolta. A fáklyás futás egyszerű gondolatra épült: ha teszek egy lépést vagy erőfeszítést a harmóniáért, vagy ha én magam akár csak egy percre is békésebbé váltam, ezáltal a világ is egy picit jobbá lett. A résztvevők a béke nemzetközi jelét is kirajzolták.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1446
szavazógép
2017-09-23: Közélet - Mózes László:

Kriterion, az utolsó mentsvár (Domokos Gézára emlékeztek)

Domokos Géza és a Kriterion Könyvkiadó értékrendje a 21. században címmel tartottak szűk körű beszélgetést szerda délután a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárban. Elhangzott, a Kriterionhoz hasonló kulturális intézményre napjainkban is szükség lenne, hiszen annak értékrendje, igényessége ma is életképes.
2017-09-23: Belföld - :

A székelyek közömbösek? (Az autonómiaharc folytatódik)

A Kárpát-medence magyar közösségei nem adták fel az autonómiáért folytatott harcukat, de az őket érő támadások ellen is egyfolytában védekezniük kell – jelentette ki Potápi Árpád János, a magyar miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára tegnap a Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács (KMAT) nagyváradi ülésén.