Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Tordai képzőművészek Kézdivásárhelyen

2017. október 2., hétfő, Közélet

A kézdivá­sárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum időszakos kiállítási termében szerda délután megnyílt a tordai képzőművészek Színek és formák című tárlata Deleanu Márta festőművész és grafikus, Nagy Annamária üvegiparművész, Labancz-Cismaşiu Ágnes textilművész és Suba László szobrász alkotásaiból, akiket a saját bevallásuk szerint barátság, egyetértés és a művészet iránti elkötelezettség köt össze. A tordai alkotócsoport négy oszlopos tagja ez idáig Marosvásárhelyen, Szovátán, Nagybányán, Kolozsváron, Székelyudvarhelyen és Kovásznán mutatkozott be.

  • Suba László, Deleanu Márta, Nagy Annamária, Labancz-Cismașiu Ágnes, Dimény Attila és Vetró András. A szerző felvétele
    Suba László, Deleanu Márta, Nagy Annamária, Labancz-Cismașiu Ágnes, Dimény Attila és Vetró András. A szerző felvétele


Dimény Attila, a múzeum vezetője köszöntőbeszédében hangsúlyozta: immár negyvenkét éve annak, hogy ebben a teremben egyéni és közös tárlatokat állítanak közszemlére, de a mostani kiállítás a maga nemében egyedi, ugyanis mindeddig egyetlen tordai alkotó sem mutatkozott be itt. A kiállítást Vetró András szobrász nyitotta meg, méltatta a közszemlére állított alkotásokat. A megnyitón közreműködött Bagoly Anabella, a Nagy Mózes Líceum végzős tanulója, aki Ady Endre Misztérium és Kányádi Sándor Előhang című versét szavalta el, valamint a tordai Nagy Csongor, aki gitárkísérettel világi és virágénekeket adott elő.
A tordai művészek közös tárlata október 21-ig látogatható.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1092
szavazógép
2017-10-02: Közélet - Bokor Gábor:

A Béldi–Mikes-kúria rejtett kincsei (Uzon)

Tudományos értekezlet keretében ismertették az uzoni Béldi–Mikes-kúriában (az A kategóriás besorolású ingatlan Béldi–Mikes-kastélyként szerepel a műemlékek jegyzékében – szerk. megj.) végzett műemlékvédelmi kutatások eddigi eredményeit. A kutatások egy megkezdett felújítás alapjául szolgálnak, a munkálatok várt eredményeként az épületegyüttes eredeti rendeltetetésével összhangban rendezvényeknek, kiállításoknak adhat majd otthont, és a tervek szerint szállóvendégek fogadását is biztosítják majd.
2017-10-02: Közélet - Bokor Gábor:

Ünnep Sepsimagyaróson

Falutalálkozót szerveztek tegnap Sepsimagyaróson, az egész falut megmozgató esemény programjának jelentős része a református templomban zajlott. Sepsimagyarós ünnepén jelen volt Mezőhegyes testvértelepülés küldöttsége is Mitykó Zsolt polgármester vezetésével.