Magyarellenesség a lelátónBírság mindkét focicsapatnak

2017. október 12., csütörtök, Belföld

A bukaresti FCSB-re és a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-ra is 5000 lejes bírságot rótt ki tegnap a Román Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága a két csapat október elsejei mérkőzésén történt incidensek miatt. Ez a legkisebb kiróható bírság.
 

A fegyelmi bizottság az FCSB-t (ez a korábbi Steaua Bucu­reşti) szurkolói xenofób megnyilvánulásai miatt, a Sepsi OSK-t pedig szervezési hiányosságok miatt bírságolta meg. A bukaresti csapat által idegenben 4–0-ra megnyert mérkőzésen a vendégszurkolók egy csoportja óriás molinót feszített ki azzal a felirattal, hogy Nektek Románia nem az otthonotok! Menjetek innen! A provokáció­ra a sepsiszentgyörgyi csapat szurkolói Ria-Ria-Hungária! skandálással válaszoltak.
A sepsiszentgyörgyi klub vezetői múlt pénteken bejelentették, hogy ezután szigorúan fel fognak lépni az együttes mérkőzésein tapasztalt rasszis­ta vagy xenofób megnyilvánulások ellen. A klub elnöksége megengedhetetlennek minősítette, hogy a Sepsi mérkőzésein megszokottá vált azt skandálni, hogy Kifelé a magyarokkal az országból!
A Román Labdarúgó-szövetség szintén múlt pénteken jelentette be, hogy az év végéig olyan viselkedési kódexet dolgoz ki, amely alapján büntethetővé válnak a labdarúgás azon szereplői, akik rasszista vagy xenofób jellegű diszkriminatív kijelentéseket tesznek.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 883
szavazógép
2017-10-12: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

A 105 kg-os tök a dálnoki Bartók házaspár – Ede Ottó és Emília – kertjében termett. Kisebbik „testvére” 89 kg-ot nyom. Sajnos, az idei termésnap elmarad, így az óriástök nem kerül közszemlére (iochom). Bartók Emília felvétele
2017-10-12: Belföld - :

Kormányátalakításra várva

A tegnapi kormányülésen már nem vett részt Sevil Shhaideh kormányfőhelyettes: hatáskörét egy napra átruházta Sirma Caraman államtitkárra. Shhaideh tegnap délelőtt az Országos Korrupcióellenes Ügyészségen volt kihallgatáson, és kijövet azt nyilatkozta, hogy meghozta döntését további karrierjét illetően, de először az SZDP-vel kívánja közölni a csütörtökre összehívott országos végrehajtó bizottság ülésén. Várhatóan ekkor – ma délután – dől el a Mihai Tudose miniszterelnök által hétfő este beharangozott kormányátalakítás.