Idén is jár a fűtéspótlék

2017. október 17., kedd, Közélet
Tegnap már átvették a fűtéspótlékra vonatkozó igényléseket a sepsiszentgyörgyi városháza közösségfejlesztési irodáján, a támogatást az előző évi feltételek szerint lehet kérvényezni a következő fűtésidényben is. Az idei béremelések miatt azonban csökkenhet a jogosultak köre.
 
 
Tavaly kevesebb mint kétezer megyeszékhelyi polgár élt a vonatkozó jogszabály biztosította lehetőséggel, kérvényezve a juttatást, az igénylések ellenőrzése is lezárult, s egyre ritkábban fordul elő, hogy hibát találnak – vázolta lapunknak Tankó Vilmos intézményvezető. Mint mondta, a jogosultak számának visszaesése okán már az iratcsomók átvételekor könnyebb kiszűrni és korrigálni az esetleges rendellenességeket, így idén egyetlen esetben sem kellett elrendelni a hozzájárulás visszafizetését.  Aki október 20-ig benyújtja a szükséges iratokat, már november elsejétől megkaphatja a fűtéspótlékot, amelyet jövő év március 31-ig folyósítanak. Gázzal melegítők esetében legtöbb 262 lejes támogatás igényelhető  – a legalacsonyabb összeg ebben a csoportban 15 lej –, akik fával oldják meg otthonuk fűtését, legtöbb 52 lejes hozzájárulást kaphatnak havonta. A támogatás abban az esetben jár, ha a családban az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 615 lejt. A szükséges dokumentumok jegyzékét az Erege utcai irodában kézbesítik az érdekelteknek a fűtéspótlék kérvényezését célzó típusnyomtatványokkal együtt.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-10-17 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint kétirányúvá kellene-e tenni a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcát?eredmények
szavazatok száma 745
szavazógép
2017-10-17: Közélet - Hecser László:

Külföldi önkéntesek Kisbaconban

A kisbaconi Bodvaj Egyesület az Erasmus+ programon keresztül nyolc önkéntest fogad október folyamán. Az erdővidékiek már 2011 óta részt vesznek az Európai Bizottság által támogatott programban, az akkreditálásuk megszerzéséért tagjaik közül többen is önkénteskedtek külföldön, ám most először fordul elő, hogy munkára vendéget is fogadnak. A három magyarországi, két-két örmény és észt, illetve a portugál fiatal a tájház rendbetételében és újraberendezésében vesz részt, illetve szülőföldjükről, szokásaikról osztanak meg információkat a helyiekkel.
 
2017-10-17: Közélet - Bokor Gábor:

Zakuszka a főszerepben (Kovászna)

Hatvanliteres üstben főztek zakuszkát a kovásznai civil szervezetek vasárnap. Az eseményt a Pokolsár Egyesület kezdeményezte, meghívásukra a Pastorala, Kiwanis, Lányos Asszonyok, Tündérvár Székely Nagycsaládosok és a Lyukaskő Egyesület szállt be a közös zakuszkafőzésbe.