KovásznaZakuszka a főszerepben

2017. október 17., kedd, Közélet
Hatvanliteres üstben főztek zakuszkát a kovásznai civil szervezetek vasárnap. Az eseményt a Pokolsár Egyesület kezdeményezte, meghívásukra a Pastorala, Kiwanis, Lányos Asszonyok, Tündérvár Székely Nagycsaládosok és a Lyukaskő Egyesület szállt be a közös zakuszkafőzésbe.
 
  • Hatvanliteres üstben főtt a civil szervezetek zakuszkája. A szerző felvétele
    Hatvanliteres üstben főtt a civil szervezetek zakuszkája. A szerző felvétele
A nem mindennapi rendezvényt a városi művelődési ház udvarán tartották, hangulatát a Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központ zenekara, az Akusztik együttes emelte. Thiesz Katalin népdalénekes a maga során ugyancsak meglepte a jelenlévőket, a közismert Pálinkadalt a zakuszka témájára írta át.
A közös zakuszkafőzés célja az volt, hogy összerázza a város civil szervezeteit – mondta el érdeklődésünkre Berecki Árpád, a Pokolsár Egyesület oszlopos tagja. A közös főzést már tavaly megszervezték, akkor 17 résztvevővel. Az együtt készített zakuszka mellett az otthon főzöttek nevezését is fogadták, így Dobra István szakácsnak összesen 29 zakuszkát kellett megkóstolnia. A zsűri ítélete szerint az idei zakuszkafőző verseny királynője Németh Tímea lett, díja pedig egy aranyozott nyelű fakanál. Hasonló, de méretben különböző díjat kapott a két udvarhölgy, Demes Mária és Péterffi Annamária, valamint a harmadik helyen osztozó Berecki Éva és Dobra István.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-10-17 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint kétirányúvá kellene-e tenni a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcát?







eredmények
szavazatok száma 745
szavazógép
2017-10-17: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Idén is jár a fűtéspótlék

Tegnap már átvették a fűtéspótlékra vonatkozó igényléseket a sepsiszentgyörgyi városháza közösségfejlesztési irodáján, a támogatást az előző évi feltételek szerint lehet kérvényezni a következő fűtésidényben is. Az idei béremelések miatt azonban csökkenhet a jogosultak köre.
 
2017-10-17: Közélet - :

Dupla bírság a román címke hiányáért

Egyenként kétezer lejes pénzbírsággal sújtotta a megyei fogyasztóvédelmi hivatal azokat a kereskedőket, akik termékeiket elfelejtették románul is feliratozni.