Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Dupla bírság a román címke hiányáért

2017. október 17., kedd, Közélet

Egyenként kétezer lejes pénzbírsággal sújtotta a megyei fogyasztóvédelmi hivatal azokat a kereskedőket, akik termékeiket elfelejtették románul is feliratozni.


A magyarellenességéről is híres Mircea Diacon felügyelő által vezetett hatóság önszántából végzett ellenőrzései során 37 helyen vizsgálódott,  16 jegyőzkönyvet állított ki olyan termékek miatt, amelyekről hiányzott a román nyelvű címke az előírásos tudnivalókkal, és 8 esetben rótt ki bírságot, mégpedig a hasonló szabálysértéseknél szokásos 1000 lej kétszeresét. (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2359
szavazógép
2017-10-17: Közélet - Bokor Gábor:

Zakuszka a főszerepben (Kovászna)

Hatvanliteres üstben főztek zakuszkát a kovásznai civil szervezetek vasárnap. Az eseményt a Pokolsár Egyesület kezdeményezte, meghívásukra a Pastorala, Kiwanis, Lányos Asszonyok, Tündérvár Székely Nagycsaládosok és a Lyukaskő Egyesület szállt be a közös zakuszkafőzésbe.
 
2017-10-17: Közélet - :

Közbiztonsági ellenőrzések

Sepsiszentgyörgyön, illetve több községben is fokozott ellenőrzést végzett a hétvégén a rendőrség az utakon és a szórakozóhelyeken. A megyeszékhelyi egyenruhások pénteki akciója az erőszakos cselekmények megelőzését célozta.