Tiltakozik a Sepsi OSKAz áram is ellenünk játszik

2017. október 18., szerda, Közélet
A vasárnapi Sepsi OSK–Astra Giurgiu élvonalbeli mérkőzést követően Edward Iordănescu, a vendégek trénere bejelentette, hogy óvást nyújtanak be, mert a szabály szerint a világítás másodszori meghibásodása esetén a bírónak le kellett volna fújnia a találkozót, és a vendégcsapatnak ítélni a három pontot. A nem mindennapi eset miatt a Sepsi OSK alelnöke, Kertész Dávid nyílt levélben fordult a Giurgiu megyei csapathoz.
  • Fotó: Crow Security / Szigyártó Szabolcs
    Fotó: Crow Security / Szigyártó Szabolcs
A gól nélküli döntetlennel végződő mérkőzésen kétszer is elsötétült a brassói pálya, mert a világítással problémák adódtak. Először a 25. percben szakadt félbe a mérkőzés, és több mint 10 percig szünetelt a játék, majd a bukaresti játékvezető, George Rădulescu a második félidő kezdetét volt kénytelen nyolc perccel eltolni, hiszen a világítás ezúttal is felmondta a szolgálatot.
„Tisztelt elnök úr, Dani Coman! Tisztelt edző úr, Edward Iordănescu! Sajnálattal vettem tudomást arról, hogy egy élvonalbeli mérkőzés, a Sepsi OSK és az Astra Giurgiu között a mi elveinktől meglehetősen távol eső »háborúvá« alakult. A hazai pályának számító brassói Ifjúsági Stadionban gól nélküli döntetlennel zárult mérkőzésre gondolok két, eltérő célokat megfogalmazó együttes között. A vendégcsapat viszont, aki korábban bajnoki címet nyert, szerepelt nemzetközi kupákban, és dobogós helyezésért küzd a bajnokságban, zöld asztalnál nyerne” – kezdi levelét Kertész Dávid.
A folytatásban pedig felhívja a figyelmet arra, hogy senki nem nézte az ellenfél csapatát „hülyének”, mint ahogy nyilatkozták, hiszen a házigazdák nem hiszik, hogy bárki komolyan gondolja, szándékosan szüneteltették a világítást, és felteszi a kérdést, hogy a szentgyörgyi csapatnak milyen előnye származhatott volna ebből?
„Őszintén szólva, szégyellnék hasonló cselekhez folyamodni. Klubunk vezetősége a második félidő alatt végig aggódott, és nem azért, nehogy gólt kapjunk, hanem pontosan a világítás miatt. Arra gondoltam akkor, hogy biztosan önök is nagyon izgulnak, persze nem a fényekért, sokkal inkább a két nagy helyzetünk miatt. Tévedtem. Úgy tűnik, az önök legnagyobb kívánsága az volt, hogy újból világítás nélkül maradjon a stadion, és ezáltal mentesüljenek azon erőfeszítéstől, hogy meg kelljen írni egy óvást. Meggyőződésem, ha zöld asztalnál ítélnék meg győzelmüket, azzal a sport veszítene, mivel elveink szerint a mérkőzést a pályán kell megnyerni” – fogalmaz az alelnök.
Zárásként pedig egy, a piros-fehérek számára kellemetlen esetet említ, amely az Astra Giurgiu–Sepsi OSK 1. fordulóbeli mérkőzése előtt történt. A Sepsi OSK megbízott képviselője szállást próbált foglalni Giurgiuban a csapatnak, amikor közölték vele, hogy keressen más lehetőséget, mivel a kiszemelt szálláshely éppen az Astra egyik támogatójának a tulajdonában van. „Megkérdezném, hogy talán nem minket néztek akkor »hülyének«? Azonban továbbléptünk, nem foglalkoztunk különböző nyilatkozatokkal, hanem megoldást kerestünk, és végül a fővárosban foglaltunk szállást.
Munkájukhoz sok sikert és jó egészséget kívánok!” – fejezte be nyílt levelét Kertész Dávid.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 112
szavazógép
2017-10-18: Közélet - Nagy D. István:

Uniós pénzre pályáznak (Tanintézetek hőszigetelése)

Hét tanintézmény energetikai hatékonyságának növelésére (egyebek mellett hőszigetelés, fűtésrendszer-csere, villanyhálózat-fejlesztés, mosdók korszerűsítése, illetve tatarozási munkálatok) nyújt be pályázatot Sepsiszentgyörgy önkormányzata. A beruházások gazdasági-műszaki iratcsomójának jóváhagyásáról egymás után két ülésen döntött a városi képviselő-testület.
2017-10-18: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Példaképeket helyből

A sporttevékenységek támogatására vonatkozó jogszabály változása miatt újra kellett szabályozni a sepsiszentgyörgyi önkormányzat hozzájárulásának mikéntjét is: a helyi tanács tegnap rendkívüli ülésen egyhangúlag fogadta el az Antal Árpád polgármester által ismertetett tervezetet, amely lehetővé teszi, hogy ne pénzügyi (naptári) év szerint, hanem sportévre, azaz ősztől a következő nyárig utaljanak ki pénzt az élsportolók számára.