Ahogyan a víz tükrözi az arcot 500.

2017. október 18., szerda, Közélet

Ma este a budapesti Duna Palota Kamaraterme ad otthont az Osonó Színházműhely Ahogyan a víz tükrözi az arcot című ünnepi, 500. előadásának. A rendezvényt, amely egyben a 25 éves az Osonó eseménysorozat megnyitója is, a Magyarság Háza szervezi. Előadás előtt Szabó Tibor, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház egykori művésze, a szombathelyi Weöres Sándor Színház jelenlegi színművésze mond ünnepi beszédet.

A Fazakas Misi által rendezett dokumentarista színházi megnyilatkozást először 2011 májusában láthatta a közönség, és azóta 3 kontinens 24 országának 174 településén mutatta be a társulat. A produkció eddig 12 nemzetközi fesztiválon képviselte Kelet-Európát, és számos díjban részesült. Az előadás kiindulópontját a fiatalok személyes történetei képezik, így a fiatalokat érintő társadalmi-szociális problémákat, a magányos gyerek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok helyzetét és történeteit járja körül. A társulat állandó színésze, Mucha Oszkár a kezdetektől része a produkció szereposztásának, rajta kívül mindeddig 29-en játszottak az előadásban, közöttük három thaiföldi színész is. Az eddigi 500 előadás alatt megközelítőleg 25 000 néző látta a produkciót, és kellékként 500 liter tej és 1000 banán fogyott el.
A független társulat célja, hogy korunk mindennapi történéseit művészi alkotássá formálva, alternatív lehetőségeket keressen egyes társadalmi problémák megoldására. Az Osonó kifejezés idézi azt a színházi formát, amelyet a társulat képvisel: közeledni, meghallgatni, meglátni a vándorló ember álmait, félelmeit, szenvedélyeit és örömeit, azokat olyan történetbe helyezni, amely tükörként hat.
A társulat 2016-ban az Európai Parlament Ifjúsági Nagy-Károly Díja nemzeti győztese lett, 2015-ben Regisztrált Tehetségponttá vált, és 2012-ben a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Csokonai Vitéz Mihály Közösségi Díját vehette át. (nbs)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2017-10-18: Közélet - Iochom István:

Épül Kiskászon új temploma

A közigazgatásilag Kézdiszentlélekhez tartozó kis településen, a római katolikus templom tőszomszédságában található telken, amelyet az egyház megvásárolt, már felhúzták az új templom falait. A templomon kívül plébánia is épül.
2017-10-18: Közélet - :

Aprómunkák Sepsiszentgyörgyön

A nagyobb volumenű utcajavításokkal párhuzamosan kisebb városszépítő munkálatokat is végeznek Sepsiszentgyörgyön – tudatja tegnapi közleményében a városháza.