Aprómunkák Sepsiszentgyörgyön

2017. október 18., szerda, Közélet
A nagyobb volumenű utcajavításokkal párhuzamosan kisebb városszépítő munkálatokat is végeznek Sepsiszentgyörgyön – tudatja tegnapi közleményében a városháza.
 A már befejezett és még folyamatban levő kisebb beruházásokat a városgazdálkodási igazgatóság vezetője, Bíró László összegezte: a Fáklya sétányon, a Temető utcában és a Bod Péter Megyei Könyvtár mögött befejezték az útjavítást, leaszfaltozták a Lendület sétányt és a Carrefour (volt Billa) Áruház előtti feltérősávot, felújították a Hőközpont sétány 16, 17, 18, 19 és 20-as tömbházaihoz bevezető járdákat. Jelenleg az Erzsébet parkban, a közvécé előtt alakítanak ki egy új sétányt, illetve az Aschermann Vendrei Ferenc és Bartalis Ferenc utca találkozásánál javítják a járdát. (demeter)
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 161
szavazógép
2017-10-18: Közélet - :

Ahogyan a víz tükrözi az arcot 500.

Ma este a budapesti Duna Palota Kamaraterme ad otthont az Osonó Színházműhely Ahogyan a víz tükrözi az arcot című ünnepi, 500. előadásának. A rendezvényt, amely egyben a 25 éves az Osonó eseménysorozat megnyitója is, a Magyarság Háza szervezi. Előadás előtt Szabó Tibor, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház egykori művésze, a szombathelyi Weöres Sándor Színház jelenlegi színművésze mond ünnepi beszédet.
2017-10-18: Közélet - :

Óvodákat bírságoltak

Összesen húsz óvodában és napköziben végzett ellenőrzéseket a tanévkezdés utáni hetekben a megyei fogyasztóvédelmi hivatal, és három bírságot osztott ki: két – egyenként ezer lejes – büntetést és egy írásbeli figyelmeztetést.