Óvodákat bírságoltak

2017. október 18., szerda, Közélet
Összesen húsz óvodában és napköziben végzett ellenőrzéseket a tanévkezdés utáni hetekben a megyei fogyasztóvédelmi hivatal, és három bírságot osztott ki: két – egyenként ezer lejes – büntetést és egy írásbeli figyelmeztetést.
A fellelt hiányosságok közül elsőként a gyermeklétszámhoz mérten kevés illemhelyet és mosdókagylót emeli ki a fogyasztóvédők közleménye (ez sepsiszentgyörgyi, baróti, kézdivásárhelyi és berecki óvodákban is gond), a többi szabálysértés az étkezéssel kapcsolatos: például olyan húst találtak, amelyet nem az előírt 0–4 Celsius-fokon, hanem a fagyasztóban tároltak, vagy elmulasztották felírni az étlapra az egyes adagok súlyát, kalóriaértékét, allergén összetevőit, illetve azt, hogy fagyasztott nyersanyagból készülnek.  (demeter)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-10-18 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint kétirányúvá kellene-e tenni a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcát?eredmények
szavazatok száma 745
szavazógép
2017-10-18: Közélet - :

Aprómunkák Sepsiszentgyörgyön

A nagyobb volumenű utcajavításokkal párhuzamosan kisebb városszépítő munkálatokat is végeznek Sepsiszentgyörgyön – tudatja tegnapi közleményében a városháza.
2017-10-18: Közélet - :

Gyalogost gázoltak el

Súlyosan megsérült egy járókelő hétfő este Csemernek területén. A 68 éves férfi az úttesten haladt, amikor elütötte egy robogó.