Gyülekezőre hív az MPPŐrtüzek az autonómiáért

2017. október 20., péntek, Közélet
A Magyar Polgári Párt, valamint Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő is csatlakozik a Székely Nemzeti Tanács elnöke, Izsák Balázs által Égjenek újból az őrtüzek címmel megfogalmazott felhívásához, és felkérnek mindenkit, hogy minél többen csatlakozzanak a kezdeményezéshez és vegyenek részt a megmozduláson.
  • Albert Levente archív felvétele
    Albert Levente archív felvétele
 
A honatya szerint olyan cselekedetről van szó, amely a területi autonómia megvalósulását szolgálja, ezért Székelyföldön mindenkinek fel kell vállalnia, felül kell emelkedni a sérelmeken, megmutatni: ebben a kérdésben egység van, nincsenek nézeteltérések. Az MPP testületileg jelen lesz a különböző helyszíneken, ahol az őrtüzek fellobognak, és remélik, hogy az RMDSZ és  az Erdélyi Magyar Néppárt képviselői is hasonlóan járnak el. „Az egyre erősödő magyarellenesség ellen csak közösen, erőt felmutatva lehet fellépni, tegyük ezt október 29-én is Székelyföld-szerte” – fogalmazott Kulcsár-Terza József. (ndi)
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 112
szavazógép
2017-10-19: Sport - :

Hét gólt vágott a Liverpool (Bajnokok Ligája)

A Liverpool idegenben kiütötte a szlovén Maribor csapatát, míg a Szpartak Moszkva otthon könnyedén győzött a Sevilla ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában. Az E-csoportban a Liverpool átvette a vezetést, de csak jobb gólkülönbségével előzi meg a Szpartak együttesét.
2017-10-20: Közélet - :

Székelyföldnek megfelelne Katalónia autonómiája

Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester szerint Székelyföld számára modellértékű az az autonómia, amellyel Katalónia rendelkezik Spanyolországon belül, és amely – az utóbbi hetek fejleményei szerint – a katalánoknak nem elég.