Lakónegyedben támadt a medve

2017. október 24., kedd, Belföld
Két személyt sebesített meg tegnap reggel egy medve Fogarason. A Brassó megyei kisvárosban történt medvetámadásban egy 39 éves férfi és egy 14 éves lány sebesült meg. A férfit karmolt sebekkel, a lányt karmolásokkal és harapással szállították kórházba, egyikük sérülései sem súlyosak. A fogarasi erdészeti hivatal a múlt héten kérvényezte a város peremén többször látott állat eltávolítását vagy kilövését, az óvintézkedés azonban nem történt meg.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-10-24 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint kétirányúvá kellene-e tenni a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcát?eredmények
szavazatok száma 745
szavazógép
2017-10-24: Belföld - :

Ünnepelhetnek a kisebbségek

Ellenszavazat nélkül, 92 támogató vokssal fogadta el tegnap a szenátus azt a nemzeti kisebbségeket képviselő törvényhozók által benyújtott kezdeményezést, amely értelmében december 18-a lesz a Romániában élő nemzeti kisebbségek ünnepnapja.
2017-10-24: Közélet - Bokor Gábor:

A politikában hazudni nem lehet... (Kovászna)

Kovásznán a megszokott helyen, a központi parkban lévő ’56-os emlékműnél, a Lyukaskőnél emlékeztek a forradalom kitörésére. Közel százan gyűltek össze a helyszínen, civilek, egyházi és közméltóságok vettek részt az eseményen. Az idei összejövetel szónoka a budapesti Bibó István művészettörténész volt. Az emlékezést a Magyar Polgári Párt kovásznai szervezete, az Ignácz Rózsa Irodalmi Klub és a Lyukaskő Egyesület szervezte.