Ebéddel is segítik a hajléktalanokat

2017. október 24., kedd, Közélet
Bővül a sepsiszentgyörgyi hajléktalanszálló szolgáltatásainak köre, a hideg idő beköszöntével ismét számíthatnak meleg ebédre a rászorulók. A szociális létesítményt működtető Máltai Szeretetszolgálat munkatársai azokat is felkeresik, akik a szabadban töltik az éjszakákat, a következő időszakban takarókat, meleg teát visznek nekik a hűvösebb napokon.
Pillanatnyilag 22-en töltik az éjszakákat a szállón, ahol nőket és férfiakat külön szobákban szállásolnak el, távozás előtt pedig reggelit is kapnak. Az intézményt vezető Székely Róbert azonban arra számít, ezentúl egyre többen veszik igénybe a Csíki negyedi szállót, mert vissza­térnek a városba azok is, akik idénymunkásként dolgoztak más megyékben.
A hét elején a fűtést is beüzemelték, és egy adományozó jóvoltából szekrényekkel bővült a felszereltség, így lesz ahol tárolniuk a látogatóknak személyes holmijukat – erre eddig nem volt lehetőség. A foglalkozások körét is kiterjesztik, a számítógép-felhasználói ismeretek mellett az internetezés is elsajátítható, filmnézésre pedig két alkalommal lesz lehetőség a szállón. November elsejétől a nappali melegedőt is megnyitják, ahol 11 és 14 óra között tartózkodhatnak a hajléktalanok, Székely Róbert szerint ebben az időszakban fogyasztható el majd az adagnyi meleg ebéd, amelyet egy sepsiszentgyörgyi vendéglátó ajánlott fel az intézmény részére. Karcsi Csárdája tavaly napi 15 adag, idén novembertől jövő év március végéig pedig napi 20 adag meleg ételt szállít a nélkülözőknek.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-10-24 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint kétirányúvá kellene-e tenni a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcát?eredmények
szavazatok száma 745
szavazógép
2017-10-24: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Ha az ének az élet dala (Szentivánlaborfalva)

A Szentivánlaborfalván elhangzott tizenegy kórus és dalkör műsora nem lehetett más, mint az élet dala, idegenből érkezők hangsúlyozták: Háromszéken, itt, a Kárpátok kanyarulatában nagyon szeretnek énekelni az emberek örömükben is, bánatukban is. „Az ének gyógyít, az ének vigasztal minket. Kisgyerekkorunkban, ha elestünk, vér csöppent sebünkből, édesanyánk énekkel gyógyított meg, belefelejtettünk a fájdalomba” – hangsúlyozta beszédében Székely Kinga Réka, az unitárius egyház hitéleti és missziói előadó tanácsosa.
2017-10-25: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Könyvbemutató
KOVÁSZNÁN a városi művelődési ház Ignácz Rózsa Termében a Fábián Ernő Népfőiskola szervezésében ma 18 órától bemutatják Puskás Bálint Zoltán nyugalmazott alkotmánybíró Egy alkotmánybíró hétköznapjai című könyvét. A rendezvény házigazdája Gyerő József polgármester, jogász. Közreműködik a Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központ Sicton zenekara. A könyvet adomány ellenében bárki megkaphatja a helyszínen a szerző dedikálásával. A befolyt összeget a szerző a gyermekvédelmi központnak ajánlja fel.
SEPSISZENTGYÖRGYÖN is bemutatják a három ’56-os témájú kötetet ma 18 órától a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Termében: Nem hiába haltatok meg – Tercsi naplója 1956-ból, Világ csodája ’56, illetve Benkő Levente: Bűn volt a szó (2002) kötetének bővített, második kiadása. A köteteket bemutatja Nahimi Péter történész, szerkesztő. Meghívott: Vajda Jenőné Németh Terézia (Tercsi).
UZONBAN az Erdélyi Lajos Könyvtár előadótermében csütörtökön 18 órától író-olvasó találkozóra várják az érdeklődőket. Préda Barna Az én falum, Zalánpatak című könyvét mutatja be, a szerzővel a könyv lektora, Péter Sándor beszélget.