Sürgősen szigetelni kell a sportcsarnok tetejét

2017. október 25., szerda, Közélet

Barót tanácsa tegnap tartott soros ülésén a költségvetés kiegészítéséről, illetve módosításáról szóló napirendi pontnál két jelentősebb beruházásról is döntött. Lázár-Kiss Barna András polgármester szerint a leggyorsabban a sportcsarnok tetejét kell szigetelniük.

A városvezető a tervezet előterjesztése során elmondta: az elmúlt időszakban személyesen neki is, valamint a közösségi oldalakon is szóvá tették: a 2004-ben épült sportcsarnok tetőzete annyira meggyengült, hogy akár egy kisebb esőzés után is beázik, a lecsöpögő víz pedig csúszóssá teszi, ami miatt délelőttönként tornaórát, esténként a minifoci-bajnokságot nem lehet megtartani.
Lázár-Kiss Barna András jelezte, az ügy orvoslása érdekében egy vállalkozóval már tárgyalt, aki hatvanazer lejes ajánlatott tett. A költség nem kicsi – ismerte el a polgármester –, de a hivatal által végzett javítások nem voltak sikeresek, a szakember pedig tízesztendős jótállást vállal az elvégzett munkára, úgy némileg érthető a magasabb ár – mondotta.
Egy másik nagyobb költséget jelent majd a városi térfigyelő kamerák felszerelése. Az év elején a beruházási lista elfogadásakor ötvenezer lejt hagytak jóvá a célra, de mivel úgy látja jónak, hogy nagyobb számú és jobb minőségű legyen a felszerelés – optikai kábelen, illetve antennák segítségével továbbítanák a képeket, éjjel-nappal megfigyelhetőek lennének a közterek –, további negyvenezer lejjel toldaná meg a keretet. Mint mondotta, a tizenkét kamera zöme a főtérre, illetve a jelentősebb utakra és a város bejárataihoz kerülne, de azokon kívül is üdvösnek látná, hiszen például a Technika-telepnél jelentős vállalkozások találhatóak, a felügyelet ott is elkel. A határozatot, amely még magában foglalta a megyei tanácstól célirányosan érkezett 73 ezer lej bevételezését, egy klórozóberendezés és kaszálógép vásárlását, valamint az iskola utáni oktatás költségeinek fedezését is, a jelen levő tanácstagok pártállástól függetlenül mind támogatták.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?







eredmények
szavazatok száma 1028
szavazógép
2017-10-25: Közélet - :

Falopás, jogtalan autóvezetés és erőszak

Kisebb kihágások és bűncselekmények miatt akadt dolguk tegnap a rendőröknek. A kézdialmási és lemhényi őrs munkatársai egy helyi férfit állítottak meg, aki négy farönkkel igyekezett haza.
2017-10-25: Közélet - Bokor Gábor:

Készülnek a kommandói út téli karbantartására

Átminősítették a Kovásznát Kommandóval összekötő utat. Az eddig községi besorolású utat a kovásznai tanács múlt heti döntése nyomán a továbbiakban II. fenntarthatósági szintű, a téli időszakban N.I.2. minősítésű útként tartják számon. Az új besorolás lehetővé teszi, hogy a téli időszakban olyan szolgáltatási szerződést kössenek karbantartására, melynek költségvetése nagyobb lehet az eddigieknél, megengedi a hó gyakoribb eltakarítását, több csúszásgátló kiszórását.