Tovább fejlesztené a haderőt

2017. október 26., csütörtök, Belföld

Hatékonyan kell felhasználni a védelemre szánt pénzalapokat – hangsúlyozta Klaus Iohannis államfő a román hadsereg napja alkalmából Bukarestben tartott ünnepségen mondott beszédében.

Az elnök alapvető fontosságúnak nevezte a haderőfejlesztést, és kiemelte, mandátuma elején a politikai pártok által kötött megállapodásnak megfelelően ettől az évtől Románia védelmi kiadásokra fordítja bruttó hazai terméke 2 százalékát. Iohannis rámutatott, Románia „bizakodóbban tekinthet a jövőbe”, hiszen legitim tagja a NATO-nak és az EU-nak, és erős stratégiai partnerséget ápol az Amerikai Egyesült Államokkal. Kiemelte, a katonáknak amellett, hogy dicséretben részesülnek, megfelelő élet- és munkakörülményeket kell biztosítani.
 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1485
szavazógép
2017-10-26: Belföld - :

Hírsaláta

A ROMLÁS ÚTJÁN. Miközben az EU-tagállamok többsége lefaragott a költségvetési hiányából, Romániában egy év alatt szinte a négyszeresére nőtt a kormány elhibázott gazdaságpolitikájának következtében.
2017-10-26: Belföld - :

Többet kaphatnak

Döntő házként megszavazta a képviselőház kedden a nyugdíjtörvény módosítását, amelynek értelmében az állami juttatás újraszámolását kérhetik a 2011–2016 között korkedvezményesen nyugdíjba vonult személyek.