Robbanás az olajkútnál

2017. november 10., péntek, Belföld
Robbanás történt egy olajkútnál Buzău megyében, Tisău településen.

Az olajkút a Petrom vállalaté, a robbanás pedig a szivárgó gáz miatt keletkezett. A balesetben két férfi sérült meg, mindkettőnek másodfokú égési sebek keletkeztek az arcán és a kezén; a megyei sürgősségi kórházba szállították őket, állapotuk stabil. A megyei munkaügyi felügyelőség vezetője, Cecilia Manolescu szerint a robbanást az váltotta ki, hogy egy munkás az ebédszünetben rágyújtott egy cigarettára.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-11-10 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 41
szavazógép
2017-11-10: Belföld - :

Fertőzés végzett a bányásszal

Elhunyt a hobicaurikányi bányarobbanás egyik sérültje tegnap, mégpedig kórházi fertőzésben – legalábbis ezt állítja Vasile Barbu, a Romániai Páciensek Védelméért Egyesület elnöke, aki szerint a vájár az égési sérülteket ellátó bukaresti egészségügyi intézményben kapott halálos baktériumfertőzést.
2017-11-10: Világfigyelő - :

Milyen jövőt akarnak a magyarok? (Ülésezett a diaszpóratanács)

Orbán Viktor szerint a következő parlamenti választás elsődlegesen nem arról szól, hogy melyik pártra, hanem hogy milyen jövőre szavaznak a választók. A magyar miniszterelnök a Magyar Diaszpóra Tanács VII. plenáris ülésén Budapesten a Várkert Bazárban beszélt erről. Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök arról számolt be: töretlen lendülettel folytatódnak a diaszpóra támogatását célzó programok, és megvan az egymilliomodik új magyar állampolgár.