Sok a határsértő

2017. november 10., péntek, Világfigyelő
Idén 2476-ra nőtt a nagyváradi területi határrendészet által feltartóztatott illegális határátlépők vagy határsértést megkísérelő migránsok száma – közölte Marin Bondar, az említett intézmény vezetője.

2016 első tíz hónapjában 330 migránst tartóztattak fel az intézmény hatásköréhez tartozó területen, 2017-ben ez a szám 2476-ra emelkedett. Ebből 1810 személyt a zöldhatáron fogtak el, 666 személyt pedig a határátkelőkön fedeztek fel gépkocsikba rejtve vagy hamis dokumentumokkal. A határsértők közül a legtöbben iraki állampolgárok, de sok köztük a szíriai, iráni, pakisztáni, afganisztáni, és vannak indiaiak is. „A legtöbb migráns a hírek ellenére nem a háború által sújtott Szíriából érkezik, hanem Irakból, annak is az északi, kurdok által lakott részéből” – mondta a parancsnok. Bondar arról is beszámolt, hogy határsértésre tett kísérletek terén az augusztus és a szeptember volt a legzsúfoltabb időszak, a két hónap alatt több mint 1100 személyt tartóztattak fel, akik törvénytelenül próbálták meg elhagyni az országot Magyarország felé. A határrendészet vezetője szerint a migránsok számának növekedését elsősorban a szerb–magyar határon emelt kerítés okozza, ami arra a döntésre készteti a Nyugat-Európa felé tartó menekülteket, hogy Szerbiá­ból Romániába szökjenek, majd innen kíséreljenek meg kijutni a schengeni övezetbe.
 
Cikk megjelenési időpontja: 2017-11-10 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 22
szavazógép
2017-11-10: Világfigyelő - :

Magyarországot a szégyenpadra ültetnék

Az utóbbi időben felgyorsultak az események Brüsszelben, Magyarországot megint az Európai Parlament (EP) szégyenpadjára próbálják ültetni – jelentette ki Miniszterelnökséget vezető Lázár János szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján, a Kormányinfón.
 
2017-11-10: Világfigyelő - :

Amerikai beavatkozástól tart

Az Egyesült Államok problémákat akar teremteni az orosz elnökválasztáson – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök munkásoknak tegnap egy cseljabinszki kompresszorgyár-látogatás során.