Aszfalt a Vágóhíd utcában

2017. november 10., péntek, Közélet
A múlt héten új aszfaltszőnyeg került a kézdivásárhelyi Vágóhíd utca mintegy háromnegyed részére. A bürokrácia útvesztői miatt az utca korszerűsítése évek óta elhúzódott, akárcsak a Vasút utcában, amelynek a villanyrendőr felé eső része már szinte járhatatlan, és kevés remény mutatkozik arra, hogy jövő tavasz előtt leaszfaltozzák.
 
  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele
 
A Vágóhíd utcai munkálatokat a városháza által kiírt versenytárgyalás nyomán a Kovászna Híd- és Útépítő Rt. nyerte el. Az utca lakói­nak a kálváriája már jó pár éve zajlik, hiszen a versenytárgyaláson alulmaradt cégek rendre fellebbeztek, emiatt nagyon elhúzódott a javítás. A Vágóhíd utca korszerűsítését az előzőleg már leaszfaltozott Május 1. utca sarkától kezdték, a munkások a fiatal házasoknak épített tömbházak irányába haladva végezték az alapozást, a piskótakövekkel kirakott járdák és kocsifelhajtók kialakítását, majd az aszfaltozást. Egyelőre az utcában található szállítócég bejáratáig aszfaltoztak, szeretnék a következő szakaszt is minél rövidebb időn belül befejezni, hogy a cég udvaráról kigördülő nehéz járművek ne tegyék tönkre az út alapját.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-11-10 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint kétirányúvá kellene-e tenni a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcát?eredmények
szavazatok száma 745
szavazógép
2017-11-10: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Gyermekeken segítettek (Sebészek tanultak a megyei kórházban)

Gyermeksebészeti műhelymunka zajlott a napokban a sepsiszentgyörgyi megyei kórházban, ahol a részt vevő orvosok neves szakembertől sajátíthatták el a laparoszkópos műtétekkel kapcsolatos ismereteket. A beavatkozásokat élőben közvetítették, a kis pácienseken pedig díjmentesen végezték el a kíméletes sebészeti beavatkozásokat.
2017-11-10: Máról holnapra - Mózes László:

Centenáriumi ajándék

A lej hosszabb távú elértéktelenedésére számíthatunk – ráncolta össze tegnap szemöldökét Mugur Isărescu jegybankelnök. A mélyrepülés már szerdán elkezdődött a forradalminak mondott adóügyi reformcsomag elfogadásával, tegnapra már 4,6279 lejbe került egyetlen euró. Isărescu aggasztónak tartja a külkereskedelmi mérleg hiányát is – az első kilenc hónapban 28 százalékkal, 8,887 milliárd euróra nőtt a deficit a tavalyi azonos időszakhoz képest! –, mondván, jóval több importcikket fogyasztunk, mint hazait.