Jelentkezőket várnak a rendőriskolák

2017. november 10., péntek, Közélet
Jövő év elején újból felvételi vizsgát hirdet a câmpinai és kolozsvári rendőrképző főiskola. A Kovászna megyei rendőr-főkapitányság közlése szerint összesen 1600 helyre jelentkezhetnek azok, akiket ez a pálya vonz. A képzés időtartama egy év.
 
 
A hatóság tájékoztatása szerint a felvételi vizsgára 2018. január 13–21. között kerül sor, jelentkezni december 5-én lehet a megyei főkapitányságon, Sepsiszentgyörgyön a Kőrösi Csoma Sándor utca 16. szám alatt. Az érdeklődők a rendőrség országos honlapján találják a versenyvizsga tematikáját, illetve a könyvészet lajstromát a karrier almenüben (cv.politiaromana.ro). A câmpinai főiskola 1300 helyet hirdetett meg, ezek közül 16-ot a roma nemzetiségűeknek, tízet pedig más nemzeti kisebbségeknek tartanak fenn. A maradék háromszáz helyre a kolozsvári kiképző intézetnél lehet pályázni, ott hat helyet tartanak fenn a roma nemzetiségűeknek, hármat más kisebbségeknek.
A főiskolán csak nappali tagozat működik.
 
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 161
szavazógép
2017-11-10: Kármentő - Kuti János:

A politikusmegmaradás törvénye

Szinte eltelt egy év a tavalyi választások óta, s a sok naiv szavazó még mindig abban az álomban ringatja magát, hogy a győztes pártok betartják választási ígéreteiket. Nem volt elég 27 év arra, hogy rájöjjenek: a választási kampányban hangoztatott szép, színes ígérethalmaz egy dolog, míg a szürke hétköznapi valóság egészen más, és olyan távoliak egymástól, mint mennyország a pokoltól.
2017-11-10: Közélet - Nagy D. István:

Felszabadultak a főútvonalak (Útjavítások Sepsiszentgyörgyön)

Lassan a végéhez közelednek a jelentősebb útjavítások Sepsiszentgyörgyön – jelentette be tegnap Antal Árpád. A polgármester szerint sikerül tartani azt a korábbi ígéretüket, mely szerint a tél a beállta előtt a város fontos útvonalait kivétel nélkül járhatóvá teszik.