Fát loptak

2017. november 10., péntek, Közélet
Ozsdolán elkaptak egy 28 éves fiatalembert, aki a berecki magánerdészet által felügyelt erdőből törvénytelenül vágott ki és szállított el 1,3 köbméternyi fát.

Törvénytelen fakivágásért és lopásért bűnügyi vizsgálati iratcsomót nyitottak. Előpatakon igazoltatták egy fát szállító haszongépjármű vezetőjét, aki nem tudta igazolni a rakomány eredetét. A 3,9 köbméternyi faanyagot elkobozták, a 60 éves gépkocsivezetőt 5000 lejre bírságolták. A kivizsgálást folytatják. (sz.)
 
Cikk megjelenési időpontja: 2017-11-10 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint kétirányúvá kellene-e tenni a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcát?eredmények
szavazatok száma 745
szavazógép
2017-11-10: Közélet - :

Forgalmi bűncselekmények

Bodzafordulón a rendőrök szerdán elkaptak egy 22 éves fiatalembert, amint egy forgalomba be nem írt robogót vezetett, ráadásul vezetői jogosítvánnyal sem rendelkezik.
2017-11-11: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

XXIX. Népzene- és néptánctalálkozó
A Háromszék Táncegyüttes és a Lajtha László Alapítvány huszonkilencedik alkalommal ad otthont a Népzene- és néptánctalálkozónak november 10–12. között Sepsiszentgyörgyön. A mai program: 11 órától veszi kezdetét a IV. Székelyföldi Legényes és Szólótáncverseny a Háromszék Táncstúdióban. A találkozó ünnepi gálaműsorát 19 órától lehet megtekinteni a színház nagytermében. A gálán színpadra lépnek a meghívott kalotaszegi hagyományőrzők, a Kalotaszeg Néptáncegyüttes, a Szentendre Táncegyüttes, a Fitos Dezső Társulat, a Kincskeresők Néptáncegyüttes, a Százlábú Néptáncegyüttes, a IV. Székelyföldi Legényes és Szólótáncverseny nyertesei, valamint a házigazda Háromszék Táncegyüttes és a Heveder zenekar. Ma 22 órától táncház is lesz a színház előcsarnokában.
VASÁRNAP gyermekprogramokkal várják a kicsiket és nagyokat a Tamási Áron Színházban, a találkozó gyermeknapjának társszervezője a Kovászna Megyei Művelődési Központ. Reggel 9.30 és 11.30 között kézműves-foglalkozások, 11.30-tól veszi kezdetét a gyermekgálaműsor, amelyen Kovászna megyei gyermek néptáncegyüttesek lépnek színpadra, 13 és 13.30 között gyermektáncház a színház előcsarnokában.