Sportolóink a hétvégén

2017. november 11., szombat, Sport
Teremlabdarúgás. A megyeszékhelyi Sepsi Futsal tegnap este 1–5 arányban kapott ki a Csíkszeredai Imperial Wet együttesétől az élvonalbeli futsalbajnokság 10. fordulójának székely rangadóján. Részletek a Hétfői Sportban.
Asztalitenisz. A sepsiszentgyörgyi Topspin Sportegyesület ma 9.30 óra kezdéssel rangos és évzáró amatőr asztalitenisz-versenyt szervez a megyeszékhelyi Sepsi Arénában, ahol negyvenöt asztalon mintegy 270 pingpongozó mérkőzik meg a legjobbaknak járó országos bajnoki címért.
Cselgáncs. A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK cselgáncsozói ma Focșani-ban vendégszerepel­nek, ahol a nemzetközi Aurel Câmpeanu Emlékversenyen vesznek részt. Veres László edző 14 sportolót nevezett a megmérettetésre, s elmondása szerint kemény, de eredményes viadalra számít.
Birkózás. A megyeszékhelyi Sepsi ISK tizenhét birkózóját nevezte a Marosvásárhelyen vasárnap sorra kerülő Edzők Emlékversenyére. Reménykedünk sportolóink jó szereplésében, és hajrá, Sepsiszentgyörgy!
Kosárlabda. A női kosárlabda I. ligában érdekelt Kézdivásárhelyi SE vasárnap 12 órától, majd kedden 10 órától megmérkőzik az Aradi ICIM másodcsapatával, míg hétfőn 11.30-tól a Temesvári SCM ellen lépnek pályára Ljubomir Kolarevic és Minescu János tanítványai. Mint ismeretes, a másodosztályos pontvadászat előző körében a céhes városbéli lányok a Nagyváradi Egyetem csapatától kaptak ki 75–56 arányban.
Sepsiszentgyörgyi játékosokkal a keretben a román női válogatott ma a Szlovénia elleni nagyváradi találkozóval kezdi meg az Európa-bajnoki selejtezősorozatot (18 órától élőben a Digi Sporton), majd november 15-én, szerdán Franciaországban mérkőznek meg a Dragan Petricevic által irányított kosarasok. Visszatérve a szombat esti találkozóra, el kell mondani azt is, hogy az idelátogató szlovén nemzeti együttes tagja lesz az a Shante Evans, aki a Sepsi-SIC együttesével 2016-ban bajnokságot és Román Kupát nyert. Ennek tükrében is érdekesnek ígérkezik az összecsapás, s hajrá, lányok! (t)
Kézilabda. A három ponttal továbbra is utolsó előtti, tizenharmadik helyen álló Kézdivásárhelyi SE ma 13 órától a tíz ponttal tizedik, újonc Argeș vendége lesz a női A-osztályos kézilabda-bajnokság 9. fordulójában. Az utóbbi időben rövid kispaddal rendelkező felső-háromszékiek keretét újra erősíti a sérülés miatt több hetet kihagyó Mátis Zita, illetve megint játékba áll az előző mérkőzésen hiányzó Dobra Anett, és csatlakozik az együtteshez a sepsiszentgyörgyi Bodó Ingrid is. A múlt heti fordulóban a Jakabos István edzette kézilabdázók hazai környezetben 32–22 arányú vereséget szenvedtek, míg az Argeș megyeiek 28–21-re kaptak ki a Resicabánya vendégeként. A céhes városi csapat az utóbbi öt mérkőzésen alulmaradt, s ezúttal sem lesz könnyű dolguk az eddig három győzelmet és egy döntetlent számláló Argeș ellen, viszont két visszatérővel és az új játékossal megtörhetik negatív sorozatukat. A találkozót a G. Dumitru és L. Ionescu (mindkettő Dolj megyéből) bírói páros vezeti. További mérkőzések: Marosvásárhelyi Mureşul–Székelyudvarhely, Temesvári CSU–Râmnicu Vâlcea, Nagyvárad–Resicabánya, Marosvásárhelyi Olimpic–Temesvári SCM, Kisjenői Körös–Mioveni, Brassói Korona–Nagybányai Minaur 24–30.
A Sepsiszentgyörgyi ISK trénere, Szerző Árpád tizedik alkalommal szervezi meg a Rotiș-Nagy Gabriella Kupa utánpótlás kézilabdatornát a Vadász utcai sportteremben. Az eseményen a megyeszékhelyiek mellett a Brassói Golden Kids, a Fogarasi MSC és a Brassói Transilvania vesz részt. A mai program: Brassói Golden Kids–Sepsi ISK (9 óra), Fogarasi MSC–Brassói Transilvania (9.50 óra), Sepsi ISK–Brassói Transilvania (10,40 óra), Brassói Golden Kids–Fogarasi MSC (11.30 óra), Fogarasi MSC–Sepsi ISK (14.30 óra), Brassói Transilvania–Brassói Gol­den Kids (15.20 óra). Vasárnap 9 órától a Sepsi ISK 2006-ban született lányai játszanak egymás között, majd 11 órától a szentgyörgyi ifjúsági hármas csapat a Dinamo Brassó korosztályos együttese ellen lép pályára. (miska)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-11-11 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint kétirányúvá kellene-e tenni a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcát?eredmények
szavazatok száma 745
szavazógép
2017-11-11: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Megrendülten tudatjuk, hogy
NYISZTOR JÁNOS
vegyészmérnök, a ba­róti kórház laboratóriumának volt alapítója
életének 75. évében hosszas és türelemmel viselt betegség után megpihent.
Temetése 2017. november 11-én 13 órakor lesz.
Emléke legyen áldott.
Volt munkatársai
19805
2017-11-11: Sport - :

Csalódás Luxemburg ellen (Labdarúgás)

Az 53. perctől emberhátrányban játszó magyar labdarúgó-válogatott csütörtöki barátságos mérkőzésen 2–1-re kikapott Luxemburg vendégeként, míg Románia 2–0-ra legyőzte a kolozsvári dr. Constantin Rădulescu Stadionban a Mircea Lucescu irányította Törökország csapatát.