Még mindig kanyaró

2017. november 11., szombat, Belföld

94 új kanyarós megbetegedést észleltek ezen a héten Romániában, ezzel az igazolt fertőzések száma elérte a 9822-t.

 Az Országos Közegészségügyi Intézet járványügyi központja szerint a járvány eddig 35 emberéletet oltott ki, a legutóbbi haláleset a múlt héten történt. Megbetegedések az ország mind a 41 megyéjében előfordultak, elhalálozások inkább a nyugati részeken: Temes megyében 9, Dolj megyében 7, Arad megyében 6, Krassó-Szörény megyében 3, Bihar, Brassó, Kolozs, Călăraşi, Neamţ, Szatmár, Vaslui, Galaţi és Maros megyében, illetve Bukarestben egy-egy áldozata volt a kórnak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1472
szavazógép
2017-11-11: Belföld - :

Októberi drágulások

A tojás, a zöldségek és a zöldségkonzervek 6–7 százalékkal, a vaj csaknem 5 százalékkal, az energia mintegy 7 százalékkal, míg az üzemanyagok 3,4 százalékkal drágultak szeptemberben az előző hónaphoz mérten – közölte tegnap az Országos Statisztikai Intézet.
2017-11-11: Világfigyelő - :

Nemzetegyesítés után nemzetépítés (Magyar Állandó Értekezlet)

Az elmúlt időszak a nemzetegyesítésről szólt, a következő évek pedig a nemzetépítésről fognak szólni – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök tegnap a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) XVI. plenáris ülésén Budapesten a Várkert Bazárban.