Drogkereskedőket fogtakKeresőkutya buktatta le őket

2017. november 11., szombat, Közélet
Közel fél kilogramm könnyű kábítószert foglaltak le csütörtökön a Kovászna megyei szervezett bűnözéselleni szolgálat munkatársai. Az eset érdekessége, hogy munkájukban ez alkalommal egy drogkeresésre kiképzett rendőrkutya segítette. A házkutatások során hat háromszéki férfi bukott le.
A hatóság közlése szerint a szolgálat emberei csütörtökön kilenc helyszínre szálltak ki házkutatást tartani a Jef névre hallgató eb társaságában. A lakások, melyeket átkutattak, kivétel nélkül olyan személyeké, akik kapcsán már egy ideje fennállt a gyanú, hogy veszélyes kábítószereket terjesztenek, illetve fogyasztók is. A rendőrök összesen 424 gramm növényi eredetű kábítószert, kék színű tablettákat, valamint hordozható számítógépeket és mobiltelefonokat foglaltak le. A tudatmódosító anyagok megtalálásában Jef nyújtott meghatározó segítséget. A németjuhász fajtájú ebet a szebeni kiképző központtól kapták kölcsön a háromszéki rendőrök. Jef hét éve – féléves korától – „dolgozik” kábítószer-keresőként a hatóságnál. Ez idő alatt több tíz kilogrammnyi drog felkutatásában segédkezett – olvasható a rendőrségi tájékoztatóban. A csütörtöki akciót megelőző nyomozás során egyébként hat, 26 és 45 év közötti férfit sikerült azonosítania a rendőrségnek – mindannyian háromszékiek –, akik az elmúlt két és fél hónapban tudatmódosító szerekkel kereskedtek a megyében. Ellenük bűnvádi eljárás indult.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 161
szavazógép
2017-11-11: Közélet - Nagy B. Sándor:

Rajt előtt a Flow Fesztivál

Javában zajlik a Flow2 Nemzetközi Mozgásszínházi Fesztivál előkészítése, az M Stúdió Mozgásszínház által szervezett rangos nemzetközi rendezvényt idén november 22–26. között szervezik meg – jelentette be sajtótájékoztatón Márton Imola társulatvezető. Két évvel ezelőtt csupán azzal a céllal szervezték meg ezt a rendezvényt, hogy méltóképpen megünnepeljék a társulat megalapításának tizedik évfordulóját, a pozitív visszajelzések nyomán azonban mozgásszínházi biennálévá alakították a fesztivált.
2017-11-11: Közélet - Ferencz Csaba:

A sírkövek is meghalnak (Szóvá tesszük)

Miközben a gyarapodó városok-falvak temetői egyre szűkösebbek, a kiöregedő, fogyatkozó falvakéi pusztulnak. Mindezt egyik olvasónk Sepsimagyaróson készített fotói, na meg a földre dőlt, gazzal eltakart, vagy éppen eltűnt régi – jobbára gazdátlan – sírkövek kapcsán megfogalmazott gondolatai juttatják eszünkbe.