Idénymunka külföldön

2017. november 11., szombat, Közélet
Több mint ezer helyre toboroz dolgozókat a megyei munkaerő-foglalkoztatási hivatal, az EURES hálózat révén külföldi, mezőgazdasági idénymunkára jelentkezhetnek az érdeklődők.
 
Spanyolországba 18 –50 éves munkavállalókat várnak mezei munkára – pontosabban eperszedésre –, összesen 800 főt, akiket három hónapig foglalkoztatnak. A megyei munkaerő-foglalkoztatási hivatal szerint az alkalmazás várható időpontja 2018. február 15. A jelentkezőknek iratcsomót kell összeállítaniuk (kérvény, személyazonossági másolata, a munkaképességet alátámasztó orvosi igazolás), melyet a munkaügy sepsiszentgyörgyi székhelyén kell benyújtani. Az érdeklődők közül két lépésben, december 11-én Ploiești-en, december 13–14-én pedig Craiován választják ki a leendő idénymunkásokat. Ugyancsak gyümölcsszedésre, valamint melegházi munkára várnak jelentkezőket Portugáliába, ahol 300 szabad állást hirdettek meg. A munkavállalás itt is három hónapos időre vonatkozik. További tudnivalók a megyei munkaerő-foglalkoztatási hivatal Eures-tanácsadójától igényelhetők, a jelentkezési dossziékat legkésőbb december 31-ig kell benyújtani.  (dvk)
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 204
szavazógép
2017-11-11: Közélet - Váry O. Péter:

Intelmek fiataloknak

2017-11-11: Közélet - :

Hamarosan átadják a műfüves pályát

Jó ütemben halad a műfüves pálya kialakítása a kézdivásárhelyi Sinkovits Stadionban. A korszerű sportlétesítmény létrehozását a Futball Klub Csíkszereda Egyesület végzi, összköltsége 300 ezer euró. Ebből az összegből egy 240 férőhelyes lelátó és esti kivilágítással is rendelkező műfüves pálya épül. A napokban a műfű is megérkezett, és már terítették is. Ha az időjárás megengedi, a pályát még idén át szeretnék adni. (iochom)