Járható lesz a kispataki út

2017. november 11., szombat, Közélet
Ha minden a tervek szerint halad, jövő évben járható útjuk lesz a kispatakiaknak. A nagyborosnyói polgármesteri hivatal pályázott a közel egy kilométernyi községi út feljavításának finanszírozására, kezdeményezésük sikerrel járt.
 A finanszírozási szerződést már aláírták, pénz van, következik a kivitelezésről szóló versenytárgyalás lebonyolítása – tudtuk meg Ilie Nicolae polgármestertől. A finanszírozást a kormány biztosítja közel 450 ezer lej értékben. Ebből az összegből kell megerősíteni az út alapját, átereszeket építeni, de az útszéli vízelvezető sáncokat is kiássák. A javításokat Kisborosnyó határában kezdik, a nemrég újjáépített hídtól. Ha a versenytárgyalást sikeresen lebonyolítják, tavasszal kezdődhet a munka – mondta derűlátóan a polgármester. (bokor)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-11-11 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint kétirányúvá kellene-e tenni a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcát?eredmények
szavazatok száma 745
szavazógép
2017-11-11: Közélet - :

Hamarosan átadják a műfüves pályát

Jó ütemben halad a műfüves pálya kialakítása a kézdivásárhelyi Sinkovits Stadionban. A korszerű sportlétesítmény létrehozását a Futball Klub Csíkszereda Egyesület végzi, összköltsége 300 ezer euró. Ebből az összegből egy 240 férőhelyes lelátó és esti kivilágítással is rendelkező műfüves pálya épül. A napokban a műfű is megérkezett, és már terítették is. Ha az időjárás megengedi, a pályát még idén át szeretnék adni. (iochom)
2017-11-11: Közélet - :

Átjárón gázolták el

Súlyos közúti baleset történt csütörtök este a sepsiszentgyörgyi Oltmező úton.