Női kosárlabdaEgypontos győzelem Aradon

2017. november 13., hétfő, Sport
A Kézdivásárhelyi SE nagyot küzdve vasárnap egypontos, azaz 70–71-es (21–19, 6–15, 11–18, 32–19) sikert ért el az Aradi ICIM vendégeként a kosárlabda női I. liga 3. fordulójából bepótolt mérkőzésen. A céhes városbeli lányok ma 11.30 órától Temesváron lépnek pályára a 4. fordulóbeli meccsükön, majd szerdán 10 órakor ismét Aradon vendégeskednek, ahol lejátsszák az ICIM elleni visszavágóbeli mérkőzést is.

A tegnapi találkozót a háromszékiek kezdték jobban, sőt, vezettek is, ám a negyed végére a házigazdák fordítottak (21–19). A második negyedben a székely lányok átvették a kezdeményezést, és a bomba formában játszó Csurulya Helga vezényletével a nagyszünetig hétpontos előnyre tettek szert (27–34). A fordulást követően is a kézdivásárhelyi lányok irányították a küzdelmet, és tovább tudták növelni a két csapat közötti különbséget (38–52). A KSE-s lányok a magabiztos előnnyel a tarsolyukban túl korán kiengedtek, s ezt használták ki az aradiak, akik csak szoros véghajrá után és mind­össze egy ponttal veszítették el a mérkőzést (70–71)
A kézdivásárhelyi csapat: Debreczi 8, Voloncs 8, Bölöni 5/3, Bartók 2, Czimbalmos, Holinka 12/6, Csurulya 20/15, Istók, Kovács 7, Biszak 9, Csíki, Incze.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 161
szavazógép
2017-11-13: Belföld - :

Adóparadicsomok a Dunán

Nagy többséggel fogadta el a szenátus az SZDP-s Şerban Nicolae által márciusban benyújtott törvénytervezetet, amelynek értelmében a szigetekre épített kaszinók, panziók és más szabadidős létesítmények teljesen vagy részlegesen adómentesek lesznek. A törvény védett övezetekre – köztük a Duna-deltára – is kiterjed, ezenkívül városi zöldövezetekre és mezőgazdasági árterületekre is, ezért sokan úgy gondolják, hogy Liviu Dragnea pártelnök érdekében dolgozták ki, akinek fia az al-dunai Belina-sziget tulajdonosa lett, miután a területet kormányhatározattal átutalták a Teleorman megyei tanácsnak, az pedig olyan cégnek adta át, amelyet Dragnea fia vásárolt meg. A kezdeményező természetesen tagadja ezt, elmondása szerint az elmaradott területek turisztikai fellendítésének szándéka vezérelte. (Ziare.com)
2017-11-13: Sport - :

Kínos vereség Nagyváradon (Női kosárlabda)

A román női kosárlabda-válogatott bal lábbal kezdte a 2019-es Európa-bajnokság selejtezősorozatát, miután a csoportkör szombati nyitányán 59–80 (25–18, 12–29, 9–26, 13–7) arányban kapott ki a vendég Szlovéniától a nagyváradi Antonio Alexe Arénában lejátszott mérkőzésen. Gödri-Părăuék legközelebb szerdán idegenben lépnek pályára, amikor is Franciaország ellen próbálják feledtetni a hétvégi fiaskót.