Teremlabdarúgás, I. ligaKüzdelmes meccsen maradt alul a Sepsi Futsal

2017. november 13., hétfő, Sport

Négygólos vereséget szenvedett a megyeszékhelyi Sepsi Futsal, amely pénteken este 1–5-re kapott ki a hátrányból felálló Csíkszeredai Imperial Wet csapatától az élvonalbeli teremlabdarúgó-bajnokság 10 fordulójának nyitómérkőzésén. A zöld-fehérek keményen küzdöttek, a 31. percig játékban is voltak, ám Tompa kiállítása kettétörte lendületüket, és a Hargita megyeiek érvényesítették a papírformát. A vendégeknél pályára lépett Vlăduţ Pavel is, aki az előző két szezonban a sepsiszentgyörgyi csapatot erősítette.

  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János


Hazai középkezdéssel indult a találkozó, ám az első kapura lövést a csíkszeredai Birtalantól jegyezhettük fel. Kevéssel később már előttünk adódott ziccer: Tompa bombáját a mezőnyben ütötte ki a vendégek kapusa, majd Pulugor Zs. kísérletéből a labda egy csíki védőn megpattanva hagyta el a játékteret. A 2. percben Tompa az alapvonalról vágta a kapu elé a lasztit, amelyet a jó ütemben érkező Papp Cs. pöckölt a kapuba (1–0). Sajnos, a zöld-fehérek előnye nem tartott sokáig, hiszen a 3. perc elején Szőcs László többszöri próbálkozás után egyenlített (1–1). A 7. percben Pulugor I. közelről a kapu fölé pörgette a labdát, majd következett Pavel lövése és Dobri kapufája, amivel az Imperial Wet jelezte, hogy győzni jött Háromszékre. Az első játékrész felénél Papp Cs. kétszer is próbára tette Birót, a narancs-feketék hálóőrét. Ezután a csíkszeredaiak percei következtek: Tankó, Szőcs László, Kurkó és Pavel is veszélyeztette Kisgyörgy kapuját. A vendégek lendületét a 15. percben Tompa lövése törte meg, amely kevéssel kerülte el Biró kapujának jobb felsőjét. A 18. percben Pavel vezetett egy gyors kontrát, és passzolt Birtalannak, aki a kijövő kapusunk mellett gurított a hálóba (1–2). A roppant pörgős félidő hátralévő részében már nem esett újabb találat, s Farkas Attila tanítványai egygólos hátrányban vonultak szünetre.
A második felvonást az Imperial kezdte jobban: a 23. percben Szőcs László közelről a léc alá vágta a labdát (1–3). A gól felébresztette a szentgyörgyi futsalosokat, akik sok hibával fociztak, ám többet birtokolták a labdát. Mezőny­fölényben játszottak a zöld-fehérek, s a kapujuk elé szögezték a csíkiakat, de sajnos nem találtak rést a védelmükön. A 31. percben Tompa egy fejetlen szabálytalanság után emberhátrányban hagyta a Sepsi Futsal együttesét, s a vendégek Aramă révén már büntettek is (1–4). A folytatásban mindkét oldalon akadt védenivalójuk a kapusoknak, de a 35. percben Szőcs László megszerezte csapata ötödik, saját harmadik találatát, amivel beállította az 1–5-ös végeredményt.
Küzdöttek, harcoltak Farkas Attila tanítványai, akik bár jó játékkal rukkoltak elő, nem tudták legyőzni a rutinosabb csíkszeredai ellenfeleiket. Az Imperial Wet a következő körben a bajnoki címvédő Dévát fogadja, míg a Sepsi Futsal Galacra látogat.
Teremlabdarúgó I. liga, 10. forduló: Sepsi Futsal–Csíkszeredai Imperial Wet 1–5 (1–2)
Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok. Mintegy 250 néző, köztük sok vendégszurkoló. Sepsi Futsal: Kisgyörgy–Papp Cs., Tompa, Pulugor I., Pulugor Zs. (cserék: Papp L., Incze, Ciobotaru, Veress, Bende, Héjja, Ambrus, Ghinea, Farkas). Edző: Farkas Attila. Csíkszereda: Biró–Birtalan, Tankó, Dobri, Szőcs László (cserék: Dospinescu, Szőcs Loránd, Pavel, Aramă, Tifan, Kurkó, Sándor, Bálint, Stan). Edző: Szőcs Loránd. Gólszerzők: Papp Cs. (2.), illetve Szőcs László (3., 23., 35), Birtalan (18.), Aramă ( 31.). Sárga lap: Papp Cs. (33.), illetve Szőcs Loránd (38.). Kiállítva: Tompa (31.). Kapura rúgás: 22–32 (a kapu területére: 7–17). Szögletarány: 10–9. csapathiba: 7–9.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1716
szavazógép
2017-11-13: Sport - :

Egygólos hátrányban a Squadra Azzurra (Labdarúgás, vb-pótselejtező)

Svédország hazai pályán 1–0 arányú győzelmet aratott Olaszország felett az oroszországi labdarúgó-vb pótselejtezőjének első mérkőzésén, így jó helyzetből várhatja a milánói visszavágót, és 2006 után akár újra kiharcolhatja a világbajnoki részvételt.
2017-11-13: Sport - :

Megszerezte első pontját a Téglás Panzió (Minifoci)

Pontosztozkodással ért véget a sepsiszentgyörgyi öregfiú minifoci-bajnokság 5. fordulója sereghajtóinak rangadója, miután az OSK és a Téglás Panzió 5–5-ös döntetlent játszott egymással. Kiütéses győzelmet aratott a Mikósokk, a címvédő Puskás ’87 négy góllal bizonyult jobbnak a Szemerja együttesénél, a Skála pedig a Bertis ellen gyűjtötte be a három pontot. Az éllovas Bodok és a harmadik Málnás lenullázta ellenfelét: előbbi az Amicii alakulatának, utóbbi pedig a Milan csapatának vágott négyet.