Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Minden burján jó

2017. november 14., kedd, Gazdakör

A farkaslaki Életminőségért Alapítvány 50 órás tanfolyamot szervezett Udvarhelyszéken a 2017. augusztus–október időszakban. A Minden burján jó valamitől elnevezésű projekt kedvezményezettjeinek lehetőségük adódott megismerni a környéken megtalálható gyógynövényeket és azok feldolgozási módozatait házi körülmények között. Első lépésként nagyon nagy hangsúlyt fektettünk a helyes gyógynövény-felismerésre, a természetbarát gyűjtésre, majd ezt követően a feldolgozásra.


A szervezők nyitottsága és a résztvevők érdeklődése jó hangulatú és családias együttlétet eredményezett. A csoport tagjai megismerték a teakeverés sajátosságait, betekintést nyerhettek az olajok, ecetek, tinktúrák, házi gyógykenőcsök és természetesen a kozmetikumok készítésének titkaiba. Volt, aki a teák helyes használatára és keverésére kereste a válaszokat, más a gyógykenőcsök vagy a kozmetikumok – mint például a fürdősók, fürdőgolyók és testápoló krémek – készítését sajátította el. Az elsajátított tudást és tapasztalatot mindenki maga kamatoztatja otthon, kérdések esetén a tréner továbbra is a csoporttagok rendelkezésére áll.
Pakot Mónika, Életminőségért Alapítvány

Hozzászólások
Szavazás
Részt kíván-e venni a májusi európai parlamenti választásokon?eredmények
szavazatok száma 730
szavazógép
2017-11-14: Gazdakör - Bokor Gábor:

Medvekérdés „megoldva”

Legalábbis így véli a környezetvédelmi tárca. Megkezdték ugyan a veszélyes medvék kilövésének engedélyezését, de az intézkedés csepp a tengerben: köze sincs a valósághoz, az emberben, jószágban kárt okozó medvék valós számához.
2017-11-14: Riport - Kisgyörgy Zoltán:

Látogatás a végvidéken: Aldoboly

Más, különlegesebb Aldoboly hangulata, mint a megye felsőbb részén elterülő falvaké. Tiszta történelem históriájának minden szelete, tele kontrasztokkal. Túl voltunk, túl szakadtunk a hozzánk közel húzódó határon – idézik fel az idősek. Dél-Erdély darabkája lettünk, de legalább együtt az utolsó megyésítés előtt Brassó megyéhez leszakasztott Vámoshíd vidékével, amely szintén Aldoboly területéhez tartozott. Több erdőnk, több szántó- és kaszálóterületünk volt, hatalmas érvágást jelentett elcsatolása. Aldoboly, a vegyes lakosságú falu most Illyefalvához tartozik közigazgatásilag. A székelyföldi falvak életét éli, amely csak árnyalataiban különbözik a szomszédos településekétől.