Forma–1Sebastian Vettel nyert Brazíliában

2017. november 14., kedd, Sport

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája nyerte a Brazil Nagydíjat, amelyen a negyedik vb-címét két hete bebiztosító Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a boxutcából rajtolva negyedik lett.


A 30 éves Vettelnek ez az idei ötödik, és pályafutása 47. futamgyőzelme, Sao Paulóban 2010 és 2013 után harmadszor győzött. Vettel mögött Hamilton csapattársa, a finn Valtteri Bottas ért célba másodikként, Kimi Räikkönen, a Ferrari finn pilótája pedig harmadikként.
A rajtot Vettel kapta el a legjobban, és az első kanyarban meg is előzte a pole pozícióból induló Bottast. Romain Grosjean és Esteban Ocon ütközése miatt a versenybíróság már az első körben a pályára küldte a biztonsági autót, ami az ötödik körben engedte útjára a mezőnyt, közben a boxutcából rajtoló Hamilton feljött a 14. helyre. Tíz körrel a leintés előtt Hamilton már negyedik volt, és üldözőbe vette a harmadik pozícióért Räikkönent, de a rutinos finn maga mögött tudta tartani a britet. A vb két hét múlva, az Abu-Dzabi Nagydíjjal fejeződik be.
A vb-pontversenyek állása 19 futam után: * pilóták: 1. Lewis Hamilton 345 pont – már világbajnok, 2. Sebastian Vettel 302, 3. Valtteri Bottas 280 * csapatok: 1. Mercedes 625 pont – már világbajnok, 2. Ferrari 495, 3. Red Bull 358.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1491
szavazógép
2017-11-14: Sport - :

Roger Federer győzelmével indult a világbajnokság (Tenisz)

A hatszoros világbajnok Roger Federer két játszmában (6:4, 7:6) diadalmaskodott az amerikai Jack Sock felett a londoni ATP-vb Boris Beckerről elnevezett csoportjának első fordulójában. A kvartett másik mérkőzésén Alexander Zverev három szettben (6:4, 3:6, 6:4) győzött Marin Čilić ellen.
2017-11-14: Közélet - :

Regionális szeminárium a ROP 2014–2020 alapokból finanszírozott, magánvállalkozások által leadott pályázatok kedvezményezettjei számára (Fizetett hirdetés)

Sepsiszentgyörgy, 2017. 11. 14
A pályázók támogatása és tájékoztatása, az egyenlő bánásmód alapelvének figyelembevételével, része azoknak a kötelezettségeknek, amelyeket a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség a Regionális Operatív Program 2014—2020 kivitelezéséhez kapcsolódó hatásköreit szabályozó keretegyezmény alapján felvállalt.