Tovább zuhan a lej

2017. november 14., kedd, Belföld
Történelmi mélypontra süllyedt tegnap a lej árfolyama, a Román Nemzeti Bank által közölt árfolyam szerint egy euró 4,6495 lejt ért. Legutóbb 2012 júniusában volt hasonlóan gyenge a lej.

A lej/euró átváltási arány múlt szerdán haladta meg először a lélektaninak tekintett 4,6-os értéket. Az Agerpres által megszólaltatott szakértő szerint a lej gyengülése egyfelől a pénzügyi szabályozások változásával társuló bizonytalansággal, másfelől a jegybank múlt heti bejelentéseivel állhat összefüggésben. A jegybank jelentősen megemelte az idei inflációs előrejelzését csütörtökön. A szakértő azt valószínűsítette, hogy az euró árfolyama a 4,6 és 4,7 lej között állapodik meg, és csak ritkán fog már a 4,6-os szint alá süllyedni.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 161
szavazógép
2017-11-14: Belföld - :

A harmadik bűnvádi eljárás (Szorul a hurok Liviu Dragnea körül)

Újabb ügyben idézte be gyanúsítottként Liviu Dragneát, a Szociáldemokrata Párt, valamint a képviselőház elnökét tegnap a korrupcióellenes ügyészség. A politikussal tegnap közölték, hogy egy 2001-ben alakult bűnszövetkezet megszervezésével, hivatali visszaéléssel, hamis nyilatkozattétellel és uniós támogatások eltérítésével gyanúsítják. A vádhatóság szerint a bűncselekményeket Teleorman megyei tanácselnöki minőségében követte volna el a Tel Drum-ügyben.
2017-11-14: Belföld - :

Egy asztalhoz ültek

Mint ismert, Budapesten ülé­sezett szombaton a határon túli magyarok reprezentatív politikai szervezeteinek, a ma­gyar parlamenti pártoknak és a magyar kormány képviselőinek fóruma, a Magyar Állandó Értekezlet (Máért). Tőkés László EP-képviselő sajtóirodájának közlése szerint a legutóbbi, október 3-i nagyváradi találkozójukon megbeszéltek szerint az RMDSZ, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnö­kei folytatták a megkezdett párbeszédet meghatározott témák mentén.