Visszaeső cukorkatolvaj

2017. november 14., kedd, Belföld
Ismét megpróbált behatolni egy medve az 1604 méter magasan a Postăvarul hegységben fekvő azonos nevű menedékházba. Az állat valószínűleg visszatérő vendég, már harmadik kísérleténél tart, ugyanaz, amelyik pénteken be is törte az ajtót és behatolt az épületbe, ahonnan egy zacskó cukrot és egy doboz cukorkát rabolt el, míg korábban nem járt sikerrel. Harmadjára a medve vasárnap hajnalban 4 óra körül próbálkozott ismét bejutni a menedékházba, azonban a személyzet és az ott állandó szolgálatot teljesítő csendőr elkergette – mondta el Ciprian Aldea százados, a Brassó Megyei Csendőr-főkapitányság szóvivője. A medvét a menedékháztól 50 méterre kergették. Rolf Truetsch, a menedékház üzemeltetője azt kéri a helyi hatóságoktól, hogy sürgősen cselekedjenek, ugyanis közeleg a téli szezon, és sok síelő fordul meg a menedékházban. A Postăvarul menedékházat 1883-ban építették, az ország legrégebbi működő menedékházaként tarják számon. (Agerpres)
TANÁROK KINCSE. Több mint 64 ezer eurót, 31 ezer dollárt, 5 ezer angol fontot, 4500 svájci frankot, fél kilogramm aranyat, gyöngyöket, rubinokat és gyémántköves gyűrűket foglalt le a gazdasági rendőrség a legfőbb ügyészség ügyészeinek irányításával korrupciós ügyletekkel gyanúsított személyektől – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. Az ügyben egy aradi felsőoktatási intézmény 120 egyetemi hallgatóját és pedagógusát hallgatták ki. A hatóságok november 6-a és 10-e között folytatták a bűnvádi eljárásokat olyan pedagógusokkal kapcsolatban, akik a gyanú szerint csalással engedtek át diákokat a vizsgákon. A rendőrség három, Arad és Temes megyei bankokban tárolt értékmegőrző doboz átkutatására is engedélyt kapott. A kutatás során több értéktárgyat elkoboztak a rendőrök. (Főtér)
ISTEN SZOLGÁJA? Halálra gázolt egy férfit vasárnap este egy ortodox pópa. Ittas volt, és elmenekült a baleset helyszínéről. Az Antena 1 televízió híradójának beszámolója szerint a gázolás Galac megyében történt, a 251-es számú megyei úton, Schela község közelében. A 49 éves pópa elütött egy 44 éves férfit, majd a gázpedálra taposott és elhajtott. A sofőrt a rendőrség rövid idő alatt azonosította, és megszondáztatta: a műszer 1,34 mg/l légalkohol-koncentrációt mutatott. A pópát gondatlanságból elkövetett emberölés és ittas vezetés gyanújával vették őrizetbe. A HotNews úgy tudja, hogy a gyanúsítottat Dănuț Hohotának hívják, és Schela lelkésze. (Maszol)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-11-14 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint kétirányúvá kellene-e tenni a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcát?eredmények
szavazatok száma 745
szavazógép
2017-11-14: Belföld - :

Az ombudsmanhoz fordultak

Az ombusdmanhoz fordult tegnap a Nemzeti Liberális Párt azzal a kéréssel, hogy emeljen alkotmányossági kifogást az adótörvénykönyvet módosító sürgősségi kormányrendelet ellen.
2017-11-14: Közélet - Fekete Réka:

Felavatták a Pető-központot (Egyetemi oktatás Sepsiillyefalván)

A diakónia célja hozzásegíteni a másik embert, hogy önmaga lehessen, és ez a szolgálat mindenkori feladata az egyháznak, ugyanakkor ez a fajta segítség nem tartja függőségben azt, akire irányul – fogalmazott Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke tegnap a sepsiillyefalvi Pető András Fejlesztő- és Képzőközpont hivatalos avatóján. A létesítmény a budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Kara első határon túli központja, ahol egyidejűleg valósul meg a konduktorképzés és a központi idegrendszeri sérült gyermekek és felnőttek rehabilitációja a konduktív nevelési módszer szerint.