BarótFeljelentés sikkasztásért

2017. november 14., kedd, Közélet
A megyei tanfelügyelőség sikkasztás, illetve pénz nem célszerű felhasználásának gyanújával tett feljelentést a Baróti Szabó Dávid Középiskola meg nem nevezett alkalmazottjával szemben. Értesüléseink szerint a középiskola vezetősége jelezte a könyvelőségen tapasztalt rendellenességeket Lázár-Kiss Barna András polgármesternek és Kiss Imre főtanfelügyelőnek.

Barót elöljárója úgy nyilatkozott, meglepték az iskola vezetősége által feltártak, ám részletekbe menően nem kommentálná mindaddig, amíg a bűnüldözési szervek kivizsgálása zajlik. „Az esetek többségében olyan komoly dolgokat fogalmaztak meg az iskola elöljárói, amelyeket nem lehet az iskola belső ügyeként kezelni, ezért csak annyit mondhatok, biztosítottam őket, a városháza minden tőle telhető segítséget megad számukra, azonkívül bátorítottam őket, tegyenek feljelentést, a kivizsgálást pedig bízzák szakemberekre. Nagyon sajnálatosnak tartom, hogy ilyen súlyos esetek megtörténhettek Baróton” – mondta Lázár-Kiss Barna András.
A középiskola igazgatóját, Claudiu Cristiant és aligazgatóját, Derzsi Kázmért nem sikerült telefonon utolérnünk, a tanfelügyelőség által kiadott sajtóközlemény leszögezi, amíg a kivizsgálás tart, bővebb felvilágosítással nem szolgálnak.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 201
szavazógép
2017-11-14: Közélet - Nagy D. István:

Tájékoztatási hibák és tévhitek (Hulladégyűjtés)

Tájékoztatási hiányosságok, valamint előírásbeli pontatlanságok nehezítik a hulladékelhordás új rendjének bevezetését, de több tévhit is él ezzel kapcsolatban. A felmerült kérdéseket igyekezett tisztázni pénteken Tóth-Birtan Csaba, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere, az Öko Sepsi közösségek közötti társulás elnöke és Máthé László, a hulladékbegyűjtést 38 közigazgatási egységben végző Tega Rt. vezérigazgatója.
2017-11-14: Közélet - Nagy D. István:

Egy hónapig ismét loboghat (Országzászló a főtéren)

Rendhagyó eseményre hívja szerdán a Magyar Polgári Párt a sepsiszentgyörgyieket. Délután öt órától történelmi kiállításra várnak mindenkit az Erzsébet parkba, ahol eredeti helyén újból felvonják a magyar országzászlót az egykori emlékmű ez alkalomra készített makettjére. A kiállítás harminc napig marad a központi parkban.